Roope Nikkilä nieuwe flying Fin voor Heerenveen


foto : Cathy Kohler

Roope Nikkilä, vanuit Tampere naar Heerenveen

Unis Flyers presenteerde onlangs hun nieuwe import; Roope Nikkilä. En deze éénendertigjarige Fin is wel degelijk een versterking. Roope doorliep de jeugdrangen bij de Finse topper Tappara in zijn eigen geboortestad Tampere. Op zijn achhtiende wisselde de 1.84 grote aanvaller naar stadsrivaal Ilves waar hij kon proeven van de Liiga. Na negen wedstrijden op het hoogste niveau bracht de zoektocht naar meer speeltijd Nikkilä naar clubs als LeKi en Kovee op het tweede en derde niveau in Finland.

foto : Stefan Röhrig

Op zijn vijfentwintigste trok Nikkilä naar Frankrijk. In Méribel, bij Val Vanoise, speelde hij sterk en scoorde vierenveertig punten bij deze middenmotor op het tweede Franse niveau. Goed voor een transfer naar het ambitieuze Mulhouse. Daar bevestigde de Fin al het goed met alweer tweeenveertig scorerpunten. In 2017 volgde dan de opstap naar de Ligue Magnus, de Franse topliga. Bij Etoile Noire Strasbourg haalde hij ruim de dertig punten. Vervolgens trok hij weer naar Scorpions Mulhouse, ondertussen ook op het hoogste niveau uitkomend. De voorbije seizoenen speelde de ervaren Fin bij de Duitse Oberliga Nord club Saale Bulls uit Halle, in Finland bij Rovaniemi en laatst bij de Franse tweedeklasser Dunkerque.

Previous Brennan Feasey en Ethan Skinner, Canadese slagkracht voor HYC
Next Mechelen haalt Riku Koskinen en Sandro Bosmans