Mechelen haalt Riku Koskinen en Sandro Bosmans


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Mechelen Golden Sharks werkt flink verder om zijn doelstellingen waar te maken. De kloof met het Belgische topduo, HYC en Bulldogs, kleiner maken.  Ook dichterbij schuiven richting de FinalFour in het BeNe League kampioenschap is een grote doelstelling voor de Maneblussers.

LEES OOK: Roope Nikkilä naar Heerenveen

Prioriteit is het behouden van de bestaande kern, met onder andere “good old” Marek Ziarny, Timo Dewin, Vadim Gyesbreghs , Stef Vermeulen, Jens Theunis, Jakob Huyghe, Stefaan Swennen, Mick Op de Beeck en het sterke goalie duo Mike Jansen en Mike Gysbrechts. Daarnaast worden jongens uit de eigen jeugd als Rafael Salmi, Eneas Palmaerts, Peik Walden, Alen Filipovic, Alain Maescalk en Elan Verryt klaargestoomd voor senior Hockey.

En de eerste aanwervingen werden ook voorgesteld;

Riku Koskinen, Finse PowerForward met BeNe-ervaring

Koskinen Antwerp Phantoms
Foto: Kurt Tops

Met zijn ruim honderd kilo gooit Koskinen heel wat gewicht in de schaal. Twee seizoenen geleden toonde de ondertussen drieentwintigjarige polyvalente Fin bij Antwerp Phantoms zijn kunde. Hard werken voor het team gecombineerd met tweeendertig punten in de reguliere BeNe-competitie bekoren menig coach. Mechelen coach Danny Gyesbreghs begroette de komst van Koskinen als mooie aanvulling vanuit het buitenland.

Koskinen lag vorig seizoen niet helemaal stil. In een weliswaar ook in Finland gekortwiekte competitie speelde Riku in zijn thuisstad Raisio. Bij RNK Hoki bevestigde de jongeman zijn statistieken. Veertien punten in tien wedstrijden.

Sandro Bosmans, jonge Belg na tien jaar weer “thuis”

De jongeman uit Booischot verliet Cold Play jaren geleden, via Okanagan UK ging het voor drie jaar naar Zwitserland waar hij bij Bern en Thun zijn skills aanscherpte. Op zijn zestiende stak Sandro de grote plas over. In Ontario, speelde hij erg succesvol een seizoen Triple A en een jaartje Prep Academy. Tijdens 2019 stapte de kwieke aanvaller over naar de Eastern Hockey League. Gekleed in het shirt van de East Coast Wizzards scoorde Bosmans dertig punten in vijfenveertig wedstrijden. Het voorbije seizoen werd het veel trainen en met Covid-19 zoeken naar mogelijkheden. Bij de Zweedse Göta/Traneberg kon hij toch nog een achttal wedstrijden afwerken bij de U20.

Ook voor dit seizoen werd gezocht naar buitenlandse opportuniteiten, tot Sandro plots aangaf graag in de BeNe League te debuteren bij zijn Sharks in Mechelen. Benieuwd naar wat hij al kan brengen en zoals hij zelf stelt kan leren van toppers uit de eigen ploeg.

Previous Roope Nikkilä nieuwe flying Fin voor Heerenveen
Next Joris Peusens nieuwe hoofdcoach voor Chiefs Leuven