Joris Peusens nieuwe hoofdcoach voor Chiefs Leuven


Bij Chiefs Leuven was het lang stil, erg stil.  Tot op social media, vorige week woensdag, de onverwachte melding van Canadese Belg Gil Paelinck kwam dat hij niet verder wilde als hoofd coach bij de Leuvense topper. Onverwacht ook voor het Chiefs bestuur. Na een kleine week intens intern beraad en overleg werd maandag de nieuwe coach gepresenteerd. Belgisch ijshockey boegbeeld Joris Peusens is de man die de Chiefs zal leiden dit seizoen. Peusens speelde quasi twintig jaar op het hoogste niveau in de Lage Landen. Voor team Belgium speelde de voormalige aanvalsleider zeventien Senior WK’s op rij!

En kersvers coach Peusens hebben we zonet kort aan de lijn gehad voor een eerste reactie.

“Jawel, heb even tijd want net op weg naar de Leuvense ijsbaan voor de avondtraining met het BeNe-team. Voor mij was het duidelijk dat ik graag weer wat in het ijshockey wilde doen. Heb meer dan twintig jaar op het hoogste niveau gespeeld, voornamelijk bij Eaters Geleen en Chiefs Leuven. Ook als coach heb ik tweedeklasser Hasselt onder mijn hoede gehad en de jeugd in Leuven getraind destijds. Jongens als Jeffie Versin bijvoorbeeld, die nu in het Chiefs BeNe-team spelen, waren jonge tieners die ik trainde.

Het kriebelde flink de laatste tijd. En ik was opgetogen toen Chiefs contact zocht om te polsen naar mijn eventuele interesse. Onze doelstellingen bleken erg snel te matchen. Chiefs zal verder werken met eigen jongens. Borya Kolyasnikov heeft jammer genoeg aangegeven niet te hervatten. Voorts is onze Belgische kern quasi ongewijzigd. Ook onze twee imports blijven aan boord. Nu zal het werk zijn om weer competitief te wezen na een veel te lange pauze. En natuurlijk eigen jeugd verder inpassen. Dinsdagavond heb ik voor het eerst de training geleid. Vanuit mijn spelersverleden, ook in Leuven, ken ik natuurlijk heel wat jongens en zij kennen mij.

Onze ambities? Ook daar hebben de Leuvense beleidsmakers en ikzelf dezelfde doelstellingen. We willen in de Belgische bekercompetitie vooraan meedoen. En ook in BeNe League willen we meestrijden. Nog belangrijker is dat we progressie vaststellen! Bij de Chiefs spelersgroep, bij de individuele speler en zeker bij de jongens die aanleunen bij het eerste. Dat staat voorop!” aldus een duidelijke Peusens.

En de voorbereiding loopt volop voor alle BeNe teams; zo ook voor Leuven. Flink trainen in de week en dit weekeind staan twee stevige voorbereidingswedstrijden op het programma. Vrijdagavond in Den Haag tegen Hijs Hokij en zaterdagavond thuis tegen tweevoudig BeNe kampioen HYC Herentals.

Previous Mechelen haalt Riku Koskinen en Sandro Bosmans
Next Trappers pakken ruime overwinning op Rostock