Trappers pakken ruime overwinning op Rostock


De Trappers moesten het doen zonder Reno de Hondt en Alexei Loginov. Voor het eerst weer een volle bak en de eerste competitiewedstrijd waarin alles zat vanmiddag. Goals, strijd en passie. Tilburg versloeg Rostock met een ruime overwinning. Positief zijn ook de grote schermen waarbij men de acties en goals meteen ziet die net gebeurd zijn op het ijs.

LEES OOK: Joris Peusens nieuwe coach Leuven

tekst gaat door onder de foto
tv schermen
Foto: Face-Off Cor Machielsen

Tilburg Trappers – Rostock Piranhas 9-4

Tilburg schoot uit de startblokken. Al binnen één minuut werd goalie Lucas Di Berado drie keer getest. Daarna mochten de Trappers op de powerplay omdat Florian Kraus zijn stick in het gezicht van Bartek Bison plaatste. Tilburg kreeg veel mogelijkheden maar alles werd gestopt door de Rostock goalie. In de vijfde minuut was het dan wel echt raak. Captain Mickey Bastings kon in de korte hoek vanuit een scrimmage scoren. Lang genoot Tilburg er niet van want nog geen minuut later had August Von Ungern Sternberg alle ruimte om vanuit een wrap arround Ian Meierdres te verslaan.

tekst gaat door onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Binnen vijf minuten wisten de Trappers er drie te scoren. Twee van Diego Hofland en zijn eerste in het shirt van Tilburg voor Noah Muller. Beide teams scoorde in de slotfase van de eerste periode nog een keer zodat na twintig minuten de stand 5-2 was. De goals werden gescoord door Ties van Soest en Tom Pauker.

Veel strafminuten in tweede periode

Terwijl in de eerste periode duidelijk Tilburg de bovenliggende partij was ging de tweede periode gelijk op. Mede dankzij de vier penalty’s die Tilburg kreeg. Op de powerplay was het wederom Tom Pauker met de 5-3. Maar ook de Trappers scoorde op de powerplay. Brett Bulmer scoorde zijn eerste goal voor Tilburg in een officiële wedstrijd. De schoten op goal verhouding was in de tweede periode elf om twaalf in het voordeel van de bezoekers uit Rostock.

Ook in de derde periode vielen er weer veel straffen. Er waren ook diverse knokpartijen. Wouter Sars kreeg een roughing en charging penalty en kon vier minuten gaan zitten in de Sin Bin. Dat alles gebeurde in minuut 47. Toen was de stand al 8-4. Mickey Bastings op de powerplay met zijn tweede en Raymond van der Schuit op de rebound waren trefzeker. In de 55ste minuut was er een vechtpartij waarbij Jordy Verkiel een game penalty kreeg. Het slotakkoord was voor Diego Hofland die zijn hattrick voltooide met zijn derde goal van de middag.

tekst gaat door onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de wedstrijd sprak Face-Off met captain Mickey Bastings en Noah Muller die zijn eerste goal voor Tilburg Trappers maakte.

Previous Joris Peusens nieuwe hoofdcoach voor Chiefs Leuven
Next Openingstoernooien brengen de jeugd terug op het ijs