Tobie Collard tekent voor Nijmegen Devils


Jong en toch ervaren : Tobie Collard

Vanochtend maakte Nijmegen Devils zijn volgende aanwinst bekend: Tobie Collard. De straks 21-jarige jongeman uit Maarssenbroek stapte in 2015 van Dragons Utrecht over naar Dordrecht Lions. Op zijn zestiende debuteerde Tobie met Lions in onze BeNe Liga en speelde daarna een jaartje in het shirt van Amstel Tigers Amsterdam. In 2017 wisselde de jonge winger naar Flyers Heerenveen om dan met 48 BeNe -wedstrijden op de teller, waarin hij dertien punten wist te scoren, de grote plas over te steken.

Tobie Collard UNIS Flyers Heerenveen Tobie Collard vertrekt per direct naar de Verenigde Staten. Het 19-jarige talent van UNIS Flyers Heerenveen heeft een aanbod geaccepteerd van de New Hampshire Jr. Monarchs,
Foto: Robert Bos

De voorbije twee seizoenen was de 1m80 grote aanvaller overzee aan de slag. Bij de New Hampshire Junior Monarchs groeide Tobie uit tot een rijpe jongeman, die op het ijs zijn mannetje staat, scoort en laat scoren. In de USPHL speelde de jonge Nederlander zo’n 66 wedstrijden. Scoren deed hij er ook ; 10 goals en 16 assists!

Back to BeNe; nu met Select4U-Nijmegen.

Het waren twee top-jaren in de States.” aldus een enthousiaste Tobie Collard. “Ik trok wat halsoverkop naar de VS toen bleek dat ik werkelijk bij New Hampshire Monarchs aan de slag kon. Van oktober tot het nieuwe jaar moeten wennen. Andere speelstijl, kleiner ijs, het was werkelijk aanpassen geblazen. Eind januari kon ik dan aansluiten bij het USPHL Premier team. Dat viel reuze mee. Het voorstel voor een tweede volledig seizoen bij de Monarchs spelen, heb ik met twee handen aanvaard. En het voorbije seizoen was prachtig. Dagelijks met het NCDC team getraind, onder toptrainers gewerk. Heb er veel geleerd en veel ijstijd afgedwongen. Fier dat ik, als import, tot team captain benoemd werd. Had de voorbije maanden ook wat contacten met college-teams. Ondanks dat je spelkwaliteiten hebt, moet je toch jaarlijks ook een stevige financiële bijdrage inbrengen. Dat leek ons niet realistisch. Ik ga nu mijn studies aan de Johan Cruyff Academy afwerken. En met Devils Nijmegen het ijs op. Heb met de Devils en met name ook met coach Frank Gentges goede gesprekken gehad. Select 4U-Devils hoort bij de betere teams in BeNe en van deze ervaren coach kan ikzelf nog veel leren. Kijk er naar uit alleszins!”

Op zijn ééntwintigste stapt de 30-voudige Oranje jeugdinternational zijn vierde BeNe-seizoen in en dat met zijn vierde club dus. We zijn benieuwd de ontwikkeling te zien. Want jawel, twee seizoenen kunnen een speler op die jonge leeftijd grote stappen laten zetten.

 

 

Previous Transfer Talk: Mike Robinson van UNIS Flyers Heerenveen
Next Pim van der Meulen verhuist naar Kiruna AIF