Pim van der Meulen verhuist naar Kiruna AIF


Pim van der Meulen (Foto: Barend Hoogteijling)

‘Er gaat niets boven Groningen’ wordt er gezegd. Toch vertrekt de jonge Groninger Pim van der Meulen van UNIS Flyers Heerenveen naar de Zweedse mijnstad Kiruna, zo’n 150 kilometer boven de poolcirkel.

Tekst gaat verder onder de foto

Pim van der Meulen tijdens de Bekerfinale (Foto: Barend Hoogteijling)

Kiruna AIF

Van der Meulen zal er in eerste instantie uitkomen voor het U20 team van Kiruna AIF, één van de twee ploegen uit de noordelijke Zweedse stad die bij de heren op het derde niveau in Zweden uitkomt. De ander is Kiruna IF. Het U20 team komt uit in de J20 Elit Norra. Het tweede niveau in Zweden voor U20 spelers.

De J20 Elite is onderverdeeld in regio’s en Kiruna AIF komt uit in de regio Noord. Ook die is onderverdeeld in twee regio’s. Het afgelopen seizoen werd de U20 van Kiruna AIF zesde (en voorlaatste) in de J20 Elit Norra A. De voortzetting van het seizoen met de nummers 4 tot en met 7 uit Norra A en de nummers 4, 5 en 6 uit Norra B werd onderbroken door het Covid-19 virus. Met tien van de geplande vijftien wedstrijden gespeeld stond Kiruna AIF op een vierde plaats.

BeNe league ervaring en prijzen

Van der Meulen speelde afgelopen seizoen voor Flyers 2 en kwam ook achttien wedstrijden in de BeNe League uit voor de Friese ploeg. De, in januari achttien jaar geworden, aanvaller leverde in de hoofdmacht drie assists af.  Van der Meulen wist met Flyers de Beker van Nederland en het nationaal kampioenschap te winnen. In de finale om de beker was hij één keer trefzeker door de 1-0 te scoren.

Op het U20 WK in Zuid-Korea speelde Van der Meulen alle vijf de wedstrijden voor Nederland. Hierin kwam hij tot vier assists. Het Nederlands U20 team won een zilveren medaille.

Tekst gaat verder onder de foto

Pim van der Meulen met de Beker

Kiruna AIF niet onbekend met BeNe-league spelers

In de hoofdmacht van Kiruna AIF speelden afgelopen seizoen twee ex-BeNe League spelers. De twee Canadezen Kyle Brothers en Cheyne Matheson waren zeer succesvol voor de het team. Ook Adam Bézak is bekend met de ploeg. De club bracht ook één van de grootste Zweedse ijshockeyers aller tijden voort: Börje Salming.

Wij spraken Pim over zijn overgang richting het Zweedse avontuur.

Tekst gaat onder de video verder:

ABONNEREN OP YOUTUBE: WAAROM?

Abonneer je nu geheel gratis op het YouTube kanaal van Face-Off. Dat doe je hier. Face-Off heeft het grootste ijshockey archief van Nederland als het gaat om interviews met jouw sporthelden en de tofste video’s. Bij 1000 abonnees kunnen wij in de (nabije) toekomst hele toffe, nieuwe content gaan brengen op ons YouTube kanaal, waarmee wij de ijshockey sport nog verder omhoog kunnen stuwen!

Previous Tobie Collard tekent voor Nijmegen Devils
Next Transfer Talk: Kyle Campbell van Luik Bulldogs