Coronavirus bezorgt Quinnipiac nieuwe tegenstander in kwartfinale


Guus van Nes Update

The Battle of Whitney Avenue in de kwartfinale van het ECAC Tournament gaat niet door. Guus van Nes en zijn Quinnipiac Bobcats zullen niet uitkomen tegen Yale Bulldogs. De nieuwe tegenstander voor de Bobcats is Princeton Tigers.

Guus van Nes - Quinnipiac
Guus van Nes (Foto: Rob Rasmussen – P8Photos)

Harvard en Yale trekken zich terug

Zowel Harvard Crimson als Yale nemen dit seizoen niet meer deel aan wedstrijden. Beide universiteiten hebben medegedeeld niet meer aan sportevenementen deel te nemen als gevolg van het coronavirus. Daar valt dus ook de kwartfinale van de ECAC onder.

Door het terugtrekken van het als vijfde geplaatste Harvard en het als zevende geplaatste Yale is de plaatsingslijst van de zes teams die nog wel verdergaan gewijzigd. Ook de indeling van de geplande wedstrijden wordt hierdoor op de schop genomen.

Cornell en Clarkson direct door naar de halve finales

Doordat er nog maar zes teams in het ECAC zitten zijn Cornell  Big Red (#1) en Carkson Golden Knights (#2) direct door naar de halve finales in de Herb Brooks Arena in Lake Placid. Zodoende worden er slechts twee kwartfinales gespeeld. Quinnipiac treft hierin het als elfde geplaatste Princeton Tigers. Rensselaer Engineers dat als vierde de ECAC competitie eindigde neemt het op tegen Colgate Raiders (#8).

Quinnipiac vs. Princeton

Dit seizoen troffen de Bobcats en Tigers elkaar twee keer. In het weekend tussen Kerst en Nieuwjaar won Quinnipiac beide ontmoetingen. De uitwedstrijd in de Hobey Baker Rink werd met 3-1 gewonnen. Een dag later werd er thuis met 4-3 gewonnen door de Bobcats.

Guus van Nes neemt het doel van Princeton Tigers onder vuur

Ook de twee onderlinge wedstrijden in seizoen 2018/2019 werden door Quinnipiac gewonnen waardoor de winning-streak nu op vier staat. In totaal kwamen de twee kwartfinalisten 32 keer tegen elkaar uit. Negentien keer won Q-pac terwijl Princeton twaalf keer juichend van het ijs kon. Slechts één keer was de tweestrijd onbeslist.

Alle wedstrijden tussen de Bobcats en Princeton worden in de thuisarena van Quinnipiac gespeeld. Zonder publiek.

Previous OOK BENE LEAGUE PLAY-OFFS GESCHRAPT
Next Coronavirus ook bottleneck voor NHL?