Coronavirus ook bottleneck voor NHL?


Face-Off IJshockey NHL

Het kan weleens de laatste speelronde van de NHL zijn geweest gezien het feit dat de NBA al is gestopt omdat een van de spelers besmet is met het coronavirus. Heel misschien gaan ze eind April verder met de playoffs berekend vanuit de huidige stand volgens het percentage winst coëfficiënt. Dat zou de volgende playoff wedstrijden opleveren.

Boston – Columbus
Tampa Bay – Toronto
Washington – Carolina
Philadelphia – Pittsburgh
St. Louis – Calgary
Colorado – Dallas
Vegas – Nashville
Edmonton – Vancouver

Officieel komt vanavond de NHL met een officiële mededeling wat ze gaan doen dus het bovenstaande is puur speculatief. Desondanks werden er afgelopen nacht vijf wedstrijden gespeeld. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 6-2

Het was Patrick Kane die met twee goals medeverantwoordelijk was voor de nederlaag van de Sharks. Goalie Corey Crawford maakte 34 reddingen voor de Blackhawks.

Colorado Avalanche – New York Rangers 3-2 OT

Na twee powerplay goals van Colorado bogen zij de achterstand van 0-1 om naar 2-1. Dertien seconden voor tijd bezorgde Pavel Buchnevich in ieder geval de Rangers minimaal een punt. Daar bleef het ook bij toen Cale Makar richting goal schoot in de overtime en de puck van richting werd veranderd door J.T. Compher.

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 2-4

De wedstrijd die uitgesteld werd na een hartstilstand van Jay Bouwmeester werd gisteren ingehaald. Ducks rookie Jani Hakanpaa scoorde zijn eerste NHL-goal maar Alex Pietrangelo scoorde twee keer voor de Blues die bovenaan blijven staan in de Central divisie.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 2-4

De vorige wedstrijden behaalde Edmonton punten terwijl ze flink minder schoten op doel hadden. U raadt het al, nu waren ze de bovenliggende partij en verloren ze door individuele fouten achterin. Na veertig minuten was het 2-2 waaronder een goal van Connor McDavid die weer op snelheid langs goalie Connor Hellebuyck ging en vanuit een haast onmogelijk hoek de puck nog in het doel kreeg. Kyle Connor scoorde de laatste twee goals zodat de eindstand op 2-4 uitkam.

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 3-2

De Kings zijn op stoom met hun zevende overwinning op een rij. Ottawa kwam twee keer op voorsprong maar konden de winst niet vasthouden doordat Martin Frk in de 56ste minuut met een wrister Senators goalie Craig Anderson verraste.

Previous Coronavirus bezorgt Quinnipiac nieuwe tegenstander in kwartfinale
Next Favoriet BeNe League, Communicatie rond blessures, Covid-19 en Sprong