OOK BENE LEAGUE PLAY-OFFS GESCHRAPT


ERA Renomar HYC Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Het bestuur van de Beneleague heeft per direct het besluit genomen de competitie te beëindigen. Ook in Nederland en België wordt al het ijshockey gestopt. Dat betekent dat de play-offs per omgaande geschrapt worden.

INGRIJPEND BESLUIT BENE LEAGUE

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Beneleague spreekt over een noodzakelijke, maar ingrijpende beslissing: ‘Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.”

Luik Bulldogs Select 4-u Devils Nijmegen
Foto: Bulldogs de Liège Ice Hockey Photography

IJshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de Eerste Divisie en de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan. Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey dat onder controle van de RBIHF valt. Nuchelmans: ‘IJshockey is in België een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop.’

OOK ANDERE LEAGUES ERUIT

Nederland en België volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal door Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de hoogste drie competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt. Ook in veel andere landen worden intensieve maatregelen genomen.

Previous Paul Vincent per direct weg bij Bulldogs de Liège
Next Coronavirus bezorgt Quinnipiac nieuwe tegenstander in kwartfinale