Paul Vincent per direct weg bij Bulldogs de Liège


Paul Vincent
Foto: Paul Nicolaassen

Bulldogs en Vincent, een mooi huwelijk

Na vijf mooie jaren als coach bij Bulldogs de Liège kondigde Paul Vincent gisteravond zijn vertrek aan bij de ambitieuze Waalse club. Meer dan verrassend als je weet dat ook dit seizoen Bulldogs een mooi seizoen draaide met een nipt verloren Bekerfinale en een plek in de top-4 in de BeNe League. Mede dankzij de resultaten en de werking onder de Amerikaanse coach was een verdere samenwerking quasi voorgeprogrammeerd. Eind februari hoorden we in de wandelgangen dat een nieuwe driejarige overeenkomst klaar lag voor Paul Vincent.

foto : Kurt Tops

Seizoenseinde in mineur en abrupt einde

Top-goalie Pasquale Spano viel uit met een zware elleboogblessure, de ploeg deemsterde weg en het seizoeneinde verliep in mineur. De uitschakeling in de Play-Offs door Nijmegen Devils maakte blijkbaar heel wat los binnen het Luiks clubbestuur. De situatie escaleerde, de contractverlenging werd ingetrokken en vanavond meldde Paul Vincent plots zelf zijn vertrek.

Wij benaderden ook het Luiks clubbestuur, met name voorzitter Olivier Devriendt. “Als clubbestuur hebben we beslist de samenwerking met Paul Vincent na vijf seizoenen te beëindigen. De betrokkenheid en werkijver van de vertrekkende coach was voorbeeldig. In die vijf mooie seizoenen werden sommige doelen behaald, andere niet. Het bestuur heeft een balans opgemaakt en beslist volgend seizoen met een nieuwe hoofdcoach aan te vatten. Vandaag werd deze beslissing aan Paul Vincent alsook de spelersgroep meegedeeld. De club is de voorbije jaren geëvolueerd, net als de verwachtingen van onze fans alsook onze criteria naar de Coaching Staff toe. De zoektocht naar een nieuwe coach zal de komende dagen aangevat worden, concrete namen of contacten zijn er nu niet. ”

Believers en Critici, wat nu gedaan?

Binnen de spelersgroep is de verassing alleszins compleet. Als je weet dat er toch wat basisspelers naar Luik trokken net om onder Coach Vincent te spelen, zou het weer een drukke transferzomer aan de Maas kunnen worden. En benieuwd naar de reactie van de Luikse hoofdsponsor; die een absolute voorstander van de aanpak van Vincent was en is.

Anderzijds werd er de voorbije maanden binnenskamers ook gemord om de beperkte speelminuten van de jonge knapen. Wie weet was de houdbaarheidsdatum van de 45-jarige Vincent in Luik bereikt. Zijn kunde bewees de ex-coach van o.a. HYC Herentals ook in de Maasstad ; onlangs kreeg ie nog een mooie aanbieding vanuit Italië, wie weet straks heel wat dichter bij huis aan de slag.

Previous Boston naar honderd punten, Hurricanes blij met terugkeer Petr Mrazek
Next OOK BENE LEAGUE PLAY-OFFS GESCHRAPT