Boston naar honderd punten, Hurricanes blij met terugkeer Petr Mrazek


Face-Off IJshockey NHL

Terwijl bij de oosterburen alle playoff wedstrijden zijn afgelast door het Corona virus gaat het in Amerika en Canada vooralsnog gewoon door. Acht wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Waarbij Toronto en Nashville goede zaken deden in strijd om de playoff plekken. Boston haalde als eerste club de honderd punten terwijl ze de negen game winning streak van Philadelphia stopte. Dat en meer leest u in de update door Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 5-2

Dit is een ongelofelijk uitslag als je de statistieken ziet. De Ducks schoten maar vijftien keer op goal terwijl Ottawa tot 42 schoten kwam. Over efficiency gesproken. Nicolas Deslauriers scoorde een onvervalste hattrick door drie goals op een rij te scoren in de eerste periode. Ducks goalie Ryan Miller pakte veertig schoten.

Dallas Stars – New York Rangers 2-4

Dallas verloor alweer voor de zesde keer op een rij. Dit keer van de Rangers die zich in de buurt nestelen van de wildcard plekken in de Eastern conference. Rookie goalie Igor Shesterkin is de zesde goalie in de NHL-historie die tien keer won in zijn eerste twaalf wedstrijden.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 2-5

Carolina heeft eindelijk een van de twee vaste goalies terug van een blessure. De terugkeer van Petr Mrazek leverde een overwinning op. Sebastian Aho scoorde een shorthanded goal en een powerplay goal. Rookie Morgan Geekie scoorde in zijn tweede wedstrijd al zijn derde goal.

Montreal Canadiens – Nashville Predators 2-4

Het was Filip Forsberg die met twee goals en een assist de grote man was bij de Predators. Rookie Lukas Vejdemo scoorde zijn eerste NHL-goal. De 24-jarige Zweed wist Predators Juuse Saros te passeren in de 48ste minuut.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2-5

De mannen uit Pittsburgh herstelde zich van acht nederlagen in tien wedstrijden door te winnen op bezoek in New Jersey. Evgeni Malkin scoorde twee keer en gaf een assist.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 0-2

Honderd punten haalde de Bruins. Goalie Tuukka Rask pakte zijn vijftigste shutout doordat hij alle 36 schoten stopte. Daarnaast pakte Brad Marchand de nu langste actieve point streak met dertien wedstrijden. (5G, 13A). De Flyers zagen hun negen game winning streak beëindigd worden. Boston staat nu acht punten los op achtervolger Tampa Bay.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 2-1

Zijn 47ste van het seizoen via een powerplay goal was eveneens de game winner. Het was Auston Matthews die met een wrister Andrei Vasilevskiy wist te passeren.

Vancouver Canucks – New York Islanders 5-4 SO

Vancouver blijft hoop houden op de playoffs met de tweede winst in zeven wedstrijden. Dat ze wonnen was mede te danken aan goalie Thatcher Demko die in de overtime alle vier de schoten van de Islanders wist te stoppen. Ook in de shootouts wist hij twee schoten te stoppen.

Previous Efficiënt Herentals voorbij Chiefs Leuven, pakt ook Belgische titel
Next Paul Vincent per direct weg bij Bulldogs de Liège