Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.


Eén centraal competentiecentrum voor ijshockeytopsport van kids tot senioren. Waarom zou jij dit willen of net niet?

Foto: Arie Leeuwesteijn

Stef: Eén centrum lijkt mij minder interessant omdat er volgens mij te veel praktische uitdagingen zijn om het echt te laten werken. Maar het idee om hier aan te werken vanuit een centrale organisatie klinkt wel interessant. Daar kunnen de nationale bonden een rol in spelen. Ik weet dat er al initiatieven maar ik geloof dat spelers die buiten de club aan hun skills willen werken toch te vaak op hun honger blijven zitten. Ik vind het idee van ijshockey op school interessant voor de jeugd. Ik weet dat het in Luik bestaat. Dat is een samenwerking waar de overkoepelende instanties een voorbeeld aan kunnen nemen want zo moeten ze niet alles zelf doen en is het ook interessant voor de clubs.

Oscar: Een centraal competentiecentrum daar zou ik wel voor zijn dat je alle kennis in huis onder een dak om spelers beter te maken en zeker ook voor de jeugd die beter kunnen door stromen naar het eerste team van hun club. Ik denk dat ook zeker de bonden van de BeNe-League landen hier ook een zeer belangrijke rol in hebben samen met de clubs en het NOC*NSF voor een samenwerking voor de toekomst van de ijshockeysport maar ook zeker voor rond de olympische spelen.

Oranje Polen OKT

Barend: Ik zou er graag meerdere zien. Meteen groot inzetten met drie of vier regionale centra. Daar kunnen de grootste talenten uit die regio bij elkaar komen om te trainen en tegen de andere regionale teams te spelen. De grote talenten tegen de grote talenten laten spelen. Daar worden zij sterker, sneller en technischer van. Dat nemen ze dan weer mee naar hun clubs. Ja, dat kost veel geld en er wordt veel gevraagd van de jeugd (én ouders) qua tijd.

Tessa: Niet maar een enkele. Meerdere is een goed idee, bijvoorbeeld Noord, Oost, Zuid en West, ook qua afstand is het praktischer. Maar het idee van een grote organisatie klinkt wel goed, ook om zo de doorstroming te kunnen bevorderen. Ook kunnen dingen zoals kennis en tactieken worden gedeeld, wat het niveau natuurlijk alleen maar laat stijgen.

Previous Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik
Next Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken