Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.


Je bent voorzitter bij een BeNe club; wie zou jou “nummer één” coach wezen en waarom?

Stef: Ik ga voor Jeffrey van Iersel. Ik hou van zijn stijl. Hij straalt rust uit en geeft onmiddellijk de indruk dat hij kennis van zaken heeft. Wanneer je hem dan over ijshockey hoort spreken dan weet je dat die indruk terecht is. Kijk gewoon naar zijn resultaten bij HYC Herentals want ook dat spreekt boekdelen. Zijn ploeg heeft steeds een goede techniek, fysiek, strategie en de ‘grinta’. Daarnaast zie ik dat hij vertrouwen geeft en daardoor gaan zijn spelers voor hem door het vuur.

Oscar:  Dan ga ik nog steeds voor oud-coach van Nijmegen Alexander Jacobs met zijn coaching ervaring en verstand van de ijshockey sport was ik altijd erg van onder de indruk. En met zijn ervaring bij de clubs uit Duitsland waar hij coach is geweest kan je veel van leren als speler in de BeNe-League.

Jeffrey van Iersel Herentals BeNe League

Barend: Ik hem hem al genoemd in voorgaande 4-on-4’s: Jeffrey van Iersel. Het werken vanuit een vaste sterke kern en daarbij het inbouwen van jeugdspelers en, een enkele, nieuwe speler. Dat werken vanuit een grote vaste kern gaat natuurlijk ook uit van de club en wat het bestuur daar wil. Maar het heeft ook veel te maken met hoe Van Iersel dat doet. Bij iedere wedstrijd zie je zijn rust, of het team nu goed speelt of verliest, die rust blijft hij uitstralen. Kennis heeft hij ook, zijn duidelijke analyses na de wedstrijd zijn altijd mooi om te beluistern.

Tessa: Ook ik ga voor Jeffrey van Iersel. De opbouw die hij heeft is goed. Sterke basis met goede toevoegingen waar nodig. De rust en het vertrouwen wat hij zijn team geeft is fenomenaal. Ook zijn ervaring is handig meegenomen.

Previous Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik
Next Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken