Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.


Na eerder Devils Nijmegen, lijkt nu de klad erin te zitten bij Eaters Geleen. Hoe is zoiets te verklaren en aan te pakken?

Microz Eaters Limburg
Foto: Robert Bos

Stef: IJshockey is een totaalsport. Alles moet kloppen om een seizoen lang goed te draaien. Dat gaat van techniek over fysieke conditie en tactiek. Maar het gaat zeker ook over team spirit. Spelers (en entourage) die elkaar vertrouwen en voor elkaar willen werken. Volgens mij maakt vooral dit laatste een verschil in een lang seizoen.

Oscar: Ook bij Geleen zijn er spelers vertrokken en je kunt wel goede spelers op het ijs zetten maar dat maakt nog geen team sport die voor elkaar door het vuur gaan . En ik denk dat dit bij Geleen het geval is en zo aan het einde van het seizoen gaat dit natuurlijk opvallen.

Barend: Nijmegen en Geleen hebben voor het seizoen een aantal belangrijke spelers gehaald. Daarmee hebben ze zichzelf, heel normaal in topsport, wel een grote druk opgelegd. Bij beide clubs liep het niet lekker qua resultaten. Nijmegen haalden nog wel de Bekerfinale maar de spiraal was al naar beneden gericht. Een coachwissel waarbij een coach binnen wed gehaald die ook weer vervangen moest worden. Ook bij Geleen moest de coach worden vervangen na tegenvallende resultaten. Het is een optelsom van meerdere factoren zoals hierboven beschreven.

Tessa: Het gaat om het totale plaatje. Spelers, staff, alles moet met elkaar kloppen. Dat is helaas niet het geval voor deze clubs dit seizoen. De druk en daarmee de tegenvallende resultaten zorgen natuurlijk ook voor een minder goede sfeer, wat ook echt mee zal tellen. Bij Devils lijken ze de laatste weken wel weer in de lift te zitten.

Previous Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik
Next Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken