Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken


Mechelen Golden Sharks

 

Opnieuw een midweeks duel, dit keer op de woensdag. Daarin kwamen nummer 8 Mechelen Golden Sharks en koploper UNIS Flyers Heerenveen in actie. Voor Mechelen viel er nog een hoop te winnen, voor Heerenveen was het een ‘moetje’. De Golden Sharks bewezen zichzelf een grote dienst: de volle drie punten werden gepakt.

MECHELEN BLIJKT LASTIGE KLANT

Dat Mechelen dit seizoen stappen heeft gemaakt werd andermaal duidelijk. Zonder klepper Mike Robinson in de gelederen maakte de ploeg het de koploper uit het hoge noorden flink lastig. Bij Heerenveen kreeg Jorrit Vos de start. De Friezen speelden niet op hun top en dat is, ook tegen dit Mechelen, gevaarlijk. Toch nam de koploper in minuut 13 een voorsprong via Trevor Petersen. Die stand bleef 30 tellen op het bord staan, want de gelijkmaker kwam via Stef Vermeulen op het bord. Brent Janssen herstelde de rangorde weer en zorgde voor een 1-2 ruststand.

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Kurt Tops

Vanaf het middenstuk werd het spel van Flyers er niet beter op en daar maakte Mechelen gebruik van. De straffen die Heerenveen pakte, werden ook nog eens ten volle benit door de Belgen. Op het half uur zette Elia Urlings de ploegen op gelijke hoogte, waarna Ben van den Bogaert en Jakob Huyghe twee maal een man meer op het ijs uitbuitte. 4-2 na veertig minuten, was verrassend, maar niet zozeer onverdiend.

Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Na de tweede dweil ging het gas open bij Heerenveen. Binnen vier minuten had de koploper de zaak weer rechtgetrokken via Lars den Edel en Aldo van Aalderen. Het was het moment dat de toeschouwers dachten dat Flyers door ging drukken. Niets was minder waar, het werd een knotsgekke slotfase. ‘Big Ben’ zette zijn Sharks opnieuw op een voorsprong, met nog 11 minuten op de klok, waarna Trevor Hunt reageerde namens Flyers met de gelijkmaker: 5-5. Met nog negen minuten op de klok ging het publiek ervoor zitten. Niet Flyers, maar Mechelen deelde de genadeklap uit. Kenneth Pittoors bracht de hernieuwde voorsprong op het bord en Elia Urlings zorgde met een emtpy-netter voor de beslissing. Adam Bézak tekende 39 tellen voor het einde voor het slotakkoord.

Tekst gaat onder de video verder

Mechelen kan de play-offs door de zege bijna omarmen. Het heeft nog één punt nodig om plek acht definitief op te eisen. Zoetermeer weet dat het uit de laatste twee duels met Den Haag en Luik minimaal vier punten pakken om nog kans te houden. Wanneer Panters vrijdag verliest in De Uithof, dan is de ploeg uitgeschakeld en zal Mechelen het in de play-offs opnemen tegen Heerenveen. Voor de Friezen zit het reguliere deel erop en sluit het, dat was al zeker, af als nummer één.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 20 16 0 1 3 49 +58
2 CAIROX HIJS Hokij 19 13 2 1 3 44 +47
3 ERA Renomar HYC 18 2 2 1 3 41 +76
4 Luik Bulldogs 18 11 2 0 5 37 +35
5 Select 4-u Devils 17 8 0 2 7 26 +32
6 Microz Eaters Limburg 19 8 0 2 9 26 +20
7 Chiefs Leuven 18 7 1 1 9 24 -4
8 Mechelen Golden Sharks 19 8 0 0 11 24 +4
9 Zoetermeer Panters 18 5 3 0 10 21 -15
10 Antwerp Phantoms 17 2 0 1 14 7 -116
11 Trappers BNL Team 17 0 0 1 16 1 -137

 

Previous Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.
Next Fleury en Petersen blijken sta in de weg voor Oilers en Penguins