Fleury en Petersen blijken sta in de weg voor Oilers en Penguins


Face-Off IJshockey NHL

Drie wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. Twee uitstekende goalies met Calvin Petersen en Marc-André Fleury en een rookie met zijn eerste goal in de NHL. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Colorado Avalanche – Buffalo Sabres 3-2

Columbus pakte iedere keer de voorsprong en met de 3-2 van J.T. Compher bleek die uiteindelijk de game winner te zijn. Rookie Martin Kaut scoorde zijn  eerste NHL-goal voor de Avalanche die nu op de tweede plek staan in de Central Division.

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 2-1

Goalie Calvin Petersen van de Kings zorgde voor de vierde nederlaag op een rij voor de Penguins. Met 35 saves werd hij de matchwinnaar. De Kings kwamen op een 2-0 voorsprong en Pittsburgh kon alleen scoren in de 46ste minuut via Bryan Rust.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 3-0

De Oilers kwamen in de eerste periode vol gas het ijs op. Kansen genoeg maar Marc-André Fleury was derhalve weer eens Marc-André Fleury. Hij stopte alle 29 schoten. Nick Cousins scoorde een powerplay goal bij zijn debuut nadat hij kwam van de Canadians. Mede daardoor werd het duur puntenverlies voor de Oilers in de strijd om de felbegeerde play-off plekken in de Pacific divisie.

Previous Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken
Next Trade deadline, Daniel Sprong, wild card plekken, Vezina, Hart en Rocket Richard kandidaten,