Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik


Luik Bulldogs ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Dinsdagavond is geen reguliere ijshockey avond. Door storm Ciara werd het duel Herentals vs Luik afgelast en moest het gisteravond op het Netepark ingehaald worden. Afgelopen zondag won Luik nog met 4-3 in overtime (lees hier), nu raasde HYC in de openingsfase langs de Bulldogs om de winst te grijpen. Na een snelle 4-0 voorsprong, werd het 5-1 voor de mannen in het rood.

HERENTALS NEEMT VLOT AFSTAND

Tom Prodi Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Met Tom Prodi voor de geblesseerde Pasquale Spano (lees hier) in het doel ging het duel van start. Nadat de inleidende beschietingen al kansen voor beide teams hadden opgeleverd, lag de eerste treffer al na drie minuten tegen de touwen. Vincent Morgan zag zijn eerste poging gekeerd, waarna bij Preston Shupe in staat stelde de 1-0 te maken. Ook daarna kregen beide teams hun kansjes, maar sloeg de thuisploeg in vier minuten tijd genadeloos toe. Robert Lepine legde knap voor op Jordy van Dyck voor de 2-0. Vroeg druk zetten leverde HYC de derde treffer op. Sean McCann passte in de stick van Ben Coolen, die op zijn beurt Robert Lepine voor de goal vond. Met een handige stick beweging rondde hij bekwaam af. Ook treffer nummer vier was van grote schoonheid. Mitch Morgan vond Preston Shupe, die met een prachtige pass Vincent Morgan voor de goal vond. Ook hij liet een knappe stickbeweging zien en werkte binnen. 4-0, met amper twaalf minuten op de klok. Luik moest vrezen voor een afstraffing.

Dat gebeurde niet: Luik speelde nog niet eens zo slecht, Herentals was gewoon dodelijk effectief. Het duel bleef zoals het begonnen was: beide ploegen kregen kansen, maar zowel Prodi als Kevin van Looveren hielden nu wel lange tijd hun doel schoon. In de 33e minuut sloeg dan toch nog even de vlam in de pan. Peter Bartek werd door Ax L Milpas de boarding ingereden en liep een hoofdwond op. In de schermutselingen die ontstonden, kwam Robert Lepine van de bank van Herentals om verhaal te halen. Milpas en Lepine konden inrukken, Bartek moest naar binnen om de wond te verzorgen.

ERA Renomar HYC Herentals
Foto Kurt Tops

STERK LUIK, MAAR GEEN TREFFERS

Het duurde lang voor de mensen op het goed gevulde Netepark weer een goal zagen. Daarbij zette de Bulldogs in periode drie een tandje bij. In fases had HYC moeite om het eigen vak uit te komen. Pas vier minuten voor tijd kwam er verandering in de stand. Maar de goal mocht er dan ook zijn. Frank Neven haalde op aangeven van Alexandre Bremer snoeihard uit van de blauwe lijn. Van Looveren heeft de puck alleen maar horen langsrazen: 4-1 en weg kans op de shut-out. Het slotakkoord van de avond was voor Ben Coolen die een empty net goal binnen mocht schuiven.

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Kurt Tops

Door de zege blijft Herentals in verliespunten naast Den Haag in de race om plaats twee. Het verlies van Luik betekent dat zij nu vier verliespunten achter staan op Den Haag en Herentals en vierde lijken te worden in de stand. Dat levert hen nagenoeg zeker een paly-off serie op tegen Select 4-u Devils Nijmegen.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 19 16 0 1 2 49 +60
2 CAIROX HIJS Hokij 19 13 2 1 3 44 +47
3 ERA Renomar HYC 18 2 2 1 3 41 +76
4 Luik Bulldogs 18 11 2 0 5 37 +35
5 Select 4-u Devils 17 8 0 2 7 26 +32
6 Microz Eaters Limburg 19 8 0 2 9 26 +20
7 Chiefs Leuven 18 7 1 1 9 24 -4
8 Mechelen Golden Sharks 18 7 0 0 11 21 +2
9 Zoetermeer Panters 18 5 3 0 10 21 -15
10 Antwerp Phantoms 17 2 0 1 14 7 -116
11 Trappers BNL Team 17 0 0 1 16 1 -137
Previous Toronto, Minnesota, Florida, Calgary, Nashville pakken belangrijke punten in strijd om playoffs
Next Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.