Luik wint Belgische kraker van Herentals, negende zege HIJS op rij


Bulldogs Luik
Foto: Ice Hockey Photography

Twee duels op de zondagavond, waarbij vooral de strijd om plaats twee centraal stond. Den Haag, Luik en Herentals kwamen allen in actie. HIJS won voor de negende maal op rij en Luik won het directe tegen Herentals in overtime.

LUIK BULLDOGS – ERA RENOMAR HYC 4-3 OT

De kraker in België tussen Luik en Herentals bewees opnieuw het affiche waard te maken. Na het spektakel in de bekerfinale (4-3 overtime zege Herentals), liep het duel opnieuw naar extra tijd. Dit keer was het Luik dat er met de zege vandoor ging.

De thuisploeg kende een prima start en namen dan ook terecht een 1-0 voorsprong. Captain Jordan ‘Papi’ Paulus knalde de puck binnen op aangeven van Frank Neven. Ook na die treffer had de thuisploeg het betere van het spel, ondanks dat Herentals zijn kansen kreeg.

ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

In het middenstuk kroop het evenwicht meer ‘naar het midden’, maar zowel Pasquale Spano als Kevin van Looveren hadden hun goede vorm in de tas meegenomen. Rond het half uur kreeg HYC een kans, maar Vincent Morgan werd gehookt. Het penalty shot dat hem werd toegekend, werd vakkundig binnengewerkt voor de gelijkmaker. Direct stoof de Luikse ploeg weer naar voren en via Sean McCann Coppens pakte het een 2-1 voorsprong bij de tweede dweil.

Alexandre Bremer zette zijn ploeg vroeg in deel drie zelfs op een 3-1 voorsprong en ook dat was terecht op basis van het spelbeeld te noemen. De kracht van Herentals zit in het ‘wij geven nooit op’ karakter. Daarna voltrok zich een drama in het Médiacité: Bulldogs-goalie Spano moest in minuut 48 naar de kant en Louis Pirotte nam plaats tussen de palen. Einde seizoen voor één van de beste goalies in de BeNe League, met een ontwrichte elleboog.

Bulldogs Luik Spano
Foto: Barend Hoogteijling, face-Off

HYC rook bloed en zette aan, maar vond het net vooralsnog niet. In de slotfase van het duel sloegen de Kempenaren dan alsnog toe. Robert Lepine en Nathan Pancel waren de schutters van dienst, die het duel dik drie minuten voor tijd op 3-3 zetten. Overtime moest wederom de winnaar aanwijzen.

Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography

Brett Oliphant pakte de hoofdrol in de extra tijd. Slechts 72 tellen waren er nodig om de winnende treffer tegen het net te werken en de 4-3 te noteren. Opnieuw een heerlijk duel tussen Luik en Herentals. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor plek twee, waar Den Haag door dit resultaat, en de eigen winst, de beste papieren voor heeft. Dinsdag gaan beide ploegen op herhaling, dan op het Netepark

CHIEFS LEUVEN – CAIROX HIJS HOKIJ 2-5

Den Haag is hot. De Hofstedelingen wonnen hun laatste acht duels en zijn volop in de race om plaats twee. Chiefs Leuven strijdt om plaats zes en heeft bewezen een meer dan gevaarlijke ploeg te zijn dit seizoen.

Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Beide ploegen leverden een lekkere eerste periode af, kregen hun kansen, maar gescoord werd er niet, Beide defensies en goalies waren op hun post. In het tweede deel sloegen de bezoekers uit Den Haag keihard toe. Binnen acht minuten had HIJS Ryan Malinowski driemaal te pakken. Joey Oosterveld, Marco Bommezijn en Justin Evers waren de schutters van dienst en zorgden voor een lekkere voorsprong. Leuven bleef hard werken en kreeg loon naar werken via Iniaz Steyaert. De bezoekers miste een penalty shot en pakten daarna twee straffen. Chiefs wisten daar niet direct op te scoren, zodat met 1-3 de kleedkamers opgezocht werden.

CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Ook na de dweil wist de thuisploeg het numerieke voordeel niet om te zetten in doelpunten. Direct sloeg Den Haag toe met twee snelle treffers, toen het weer met vijf tegen vijf speelde. Alan van Bentem en de tweede van Evers beslisten het duel richting 1-5. Dries Blockx zorgde nog voor de 2-5, maar dichterbij kwam de ploeg van Gil Paelinck niet meer. Den Haag blijft op koers voor plaats twee, Leuven moet de laatste twee duels van Antwerp en Tilburg winnen om plek zes op te eisen. Nijmegen weet inmiddels dat het plaats vijf niet maar kan verliezen.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 19 16 0 1 2 49 +60
2 CAIROX HIJS Hokij 19 13 2 1 3 44 +47
3 ERA Renomar HYC 17 11 2 1 3 38 +72
4 Luik Bulldogs 17 11 2 0 4 37 +39
5 Select 4-u Devils 17 8 0 2 7 26 +32
6 Microz Eaters Limburg 19 8 0 2 9 26 +20
7 Chiefs Leuven 18 7 1 1 9 24 -4
8 Mechelen Golden Sharks 18 7 0 0 11 21 +2
9 Zoetermeer Panters 18 5 3 0 10 21 -15
10 Antwerp Phantoms 17 2 0 1 14 7 -116
11 Trappers BNL Team 17 0 0 1 16 1 -137
Previous Trappers vergeet te scoren tegen Hannover Scorpions
Next Drama in Luik: Pasquale Spano mist play-offs