Trappers vergeet te scoren tegen Hannover Scorpions


23 Februari, carnavalszondag of bij Tilburg Trappers ook wel bekend als dag 2 van het ‘Hannover Weekend’. Na een ruime overwinning vrijdagavond uit tegen de Indians was Trappers er weer op gebrand om het zes punten weekend te voltooien. De verwachtingen werden echter niet waargemaakt, het werd een 0-5 overwinning voor de bezoekende ploeg, Hannover Scorpions. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

Fotot: Arie Leeuwesteijn

Veel straffen, weinig kansen

Na de klapper van afgelopen keer tegen de Scorpions stonden beide ploegen weer klaar om uit te maken met wie de winst aan de haal zou gaan. Dat zorgde voor een snel en fysiek begin. Daardoor vielen er veel straffen, maar de powerplays van beide teams mochten niet baten, om tot scoren te komen. Tot ongeveer halverwege de periode, daar wist Christoph Koziol de eerste treffer gedurende de powerplay te scoren met dank aan ploeggenoten Björn Bombis en Patrick Schmid. Verder was het een vrij tamme periode. Trappers kon maar niet door de verdediging heen komen, de bezoekende ploeg doorzag alles. Met een 0-1 tussenstand was het tijd voor de eerste pauze.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Fouten worden afgestraft

Met nieuwe energie kwam Trappers vol goede moed het ijs op voor de gelijkmaker. Daar stak Hannover een stokje voor. Slechts twee minuten in de tweede periode was het Julien Pelletier die de 0-2 binnenschoot, over de schouder van goalie Ian Meierdres. Maar Tilburg gaf de hoop niet op. De Brabanders bleven echter dezelfde fouten maken zoals in de eerste periode, en dat werd flink afgestraft door de Scorpions. Een paar minuten voor het einde van de periode was het wederom Pelletier die het gaatje kon vinden, 0-3. Daarmee was het tijd om voor de laatste keer pauze te houden.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Hopen op de eretreffer

Met een onveranderde missie kwam Trappers de laatste periode weer het ijs op. Na een langzame, fysieke periode vol met kansen voor de thuisploeg zakte het energielevel langzaam aan weg. Verder in de periode werd het duidelijk, winst zat er vandaag niet in voor Tilburg. Wel was daar nog een ander doel; de eretreffer te maken. In de laatste minuten besloot coach Bo Subr dan ook zijn goalie van het ijs te halen. Dat had geen goed effect, want Bombis kon daardoor de 0-4 maken vanwege emptynet. De uiteindelijke genadeklap en de 0-5 kwam van de stick van wederom Koziol. Dat was tevens ook de eindstand.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Volgende week

Voor vrijdag staat een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Hamburg op het programma. Zondag zal Trappers voor de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen, Leipzig ontvangen.

Interviews

 

Previous Boston, Tampa krijgen pak slaag, Ovi 700 goals, en zamboni chauffeur nekt Toronto
Next Luik wint Belgische kraker van Herentals, negende zege HIJS op rij