Boston, Tampa krijgen pak slaag, Ovi 700 goals, en zamboni chauffeur nekt Toronto


Face-Off IJshockey NHL

Gisterenavond en afgelopen nacht waren er elf duels in de NHL. Waarbij Alexander Ovechkin eindelijk zijn 700ste goal scoorde, al leverde het de Capitals niks op omdat ze alweer voor de vierde keer op rij verloren. Maar ondanks de 700 goals van Ovechkin was het David Ayres die trending was. De emergency back-up goalie, en op de loonlijst staat bij de Leafs als zamboni chauffeur, keepte anderhalve periode en won met de Hurricanes van de Leafs. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning 7-3

Drie punten behaalden Conor Garland en Clayton Keller voor de Coyotes. Het werd de tweede nederlaag op een rij voor de Lightning.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 1-2 SO

In de eerste periode was het Austin Wagner met de 1-0. In de tweede maakte Ryan Graves gelijk voor de Avalanche. Daarna werd er pas weer gescoord in de shootouts. Joonas Donskoi wist als enige een shootout te scoren.

New Jersey Devils – Washington Capitals 3-2

Deze wedstrijd zal altijd herinnerd worden door de 700ste goal van Alexander Ovechkin. Maar na de 2-2 door Ovechkin wisten de Devils de wedstrijd nog te winnen doordat Damon Severson een powerplay goal wist te scoren. Die game winning goal viel twee minuten voor tijd.

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 4-3 SO

De predators weten na twee nederlagen op een rij eindelijk weer eens te winnen. De overwinning was nodig ook om aansluiting te blijven houden voor de wild card plekken. Voor Columbus is het de achtste nederlaag op een rij. Pas in de achtste ronde van de shootouts wist Rocco Grimaldi de game winning shootout te scoren.

New York Rangers – San Jose Sharks 3-2

De zevende overwinning in acht wedstrijden voor de Rangers. Good old Joe Thornton scoorde twee keer voor de Sharks maar dat was niet voldoende. Want Jesper Fast scoorde de winnende goal met een slapshot.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 0-3

Twee keer Max Domi en een shutout voor Carey Price waren voldoende. Daar hadden ze geen zamboni chauffeur voor nodig.

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 4-2

De Flyers stonden na veertig minuten al op een 3-1 voorsprong. Onder meer door twee goals van Scott Laughton. Met een powerplay goal maakte Patrik Laine de aansluitingstreffer in de derde periode. Maar het was Tyler Pitlick die met een tip-inn de winst in Philadelphia hield.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 2-5

De Penguins waren nog niet echt wakker toen de wedstrijd startte. Na negen minuten stond het al 0-3. De zege kwam ook niet meer in gevaar doordat onder meer Jack Eichel de score uitbouwde met zijn tweede goal van de wedstrijd. Hij staat inmiddels op 35 goals. Al moeten we de inbreng van goalie Carter Hutton niet onderschatten. Die stopte 41 schoten van de Penguins.

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 3-6

Dat het de Leafs ondanks de 40 miljoen kostende forwards niet meezit dit seizoen is bekend. Doordat beide goalies van Carolina tijdens de wedstrijd geblesseerd raakten moest de back-up van de back-up het ijs op. Dat werd dus zamboni chauffeur David Ayres. Hij schoot zelfs vaker op het doel van Toronto dan Auston Matthews op zijn doel. Warren Foegele scoorde twee keer voor de Hurricanes en bezorgde de derde nederlaag aan de Leafs in vier wedstrijden.

Vancouver Canucks – Boston Bruins 9-3

Een regelrechte oorwassing moesten de Bruins ondergaan. Twee goals van Tyler Toffoli voor zijn nieuwe team de Canucks. Desondanks de ruime nederlaag wist David Pastrnak wel zijn goals nummer 44 en 45 te scoren.

Vegas Golden Knights – Florida Panthers 5-3

Kans op kans krijgen de Panthers om de Leafs te passeren in de stand om zodoende de play-offs te halen. Echter weten ze niet te profiteren. Twee goals van Golden Knight Reilly Smith. De Panthers hebben in de laatste tien wedstrijden er zeven verloren.

Previous Leuven dompelt Geleen in rouw, ongekend spannende strijd om plaats twee
Next Trappers vergeet te scoren tegen Hannover Scorpions