Drama in Luik: Pasquale Spano mist play-offs


Pasquale Spano Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography

De zege van Luik Bulldogs op rivaal ERA Renomar HYC van zondagavond (lees hier), werd overschaduwd door het uitvallen van doelman Pasquale Spano. De sluitpost van de Waalse ploeg moest in de 48e minuut van het ijs af met een ernstige blessure. De elleboog van Spano is ontwricht en in het gips gezet, waardoor hij de laatste drie duels én de play-offs mist voor zijn ploeg. Een fikse aderlating voor Bulldogs in de strijd om de titel in de BeNe League.

SPANO: STERKHOUDER TUSSEN DE PALEN

De BeNe League is dit seizoen doorspekt met goede goalies. Oosterwijk (Heerenveen), Magnus (Den Haag), Van Looveren (Herentals) en Spano pakten meermaals belangrijke punten voor hun ploeg. Het zorgde ervoor dat deze ploegen een ferme voorsprong pakten als top-4 dit seizoen. De Canadese goalie van Luik speelde vier seizoenen NCAA aan de befaamde Yale University en maakte deze zomer de overstap vanuit Chambéry, dat uitkomt in de Franse Divisie 1 (tweede niveau).

Tekst gaat onder de foto verder

Pasquale Spano Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

PRODI KEERT TERUG

Tom Prodi zal worden ingevlogen als goalie om met Louis Pirotte het goalie duo te gaan vormen voor de rest van het seizoen. Morgen staat de topper tegen Herentals op het menu voor de Walen, Prodi lijkt op tijd speelgerechtigd, maar speelde niet meer op het hoogste niveau na zijn afscheid afgelopen seizoen.

Met slechts 48 tegentreffers zorgde Spano voor een boost in de defensie van Bulldogs, dat nog volop in gevecht is om plaats twee in de BeNe League. De beste kaarten voor de tweede plaats zijn in handen van CAIROX HIJS Hokij, dat in verliespunten gelijk staat met Herentals. Zij worden op één verliespunt gevolgd door Luik. Beide Belgische teams spelen nog drie duels, Den Haag nog één.

Tekst gaat onder de foto verder

Pasquale Spano Luik Bulldogs
Foto: Robert Bos

STAND PER 23 FEBRUARI:

2 CAIROX HIJS Hokij 19 13 2 1 3 44 +47
3 ERA Renomar HYC 17 11 2 1 3 38 +72
4 Luik Bulldogs 17 11 2 0 4 37 +39

RESTEREND PROGRAMMA

CAIROX HIJS HOKIJ

Datum Thuis Uit
Vr 28 feb CAIROX HIJS Hokij Zoetermeer Panters

ERA RENOMAR HYC

Datum Thuis Uit
Di 25 feb ERA Renomar HYC Luik Bulldogs
Vr 28 feb Select 4-u Devils ERA Renomar HYC
Zo 1 mrt ERA Renomar HYC Mechelen Golden Sharks

LUIK BULLDOGS

Datum Thuis Uit
Di 25 feb ERA Renomar HYC Luik Bulldogs
Za 29 feb Zoetermeer Panters Luik Bulldogs
Zo 01 mrt Luik Bulldogs Antwerp Phantoms
Previous Luik wint Belgische kraker van Herentals, negende zege HIJS op rij
Next Washington wint van Pittsburgh, terugkeer Connor McDavid levert overwinning op