Washington wint van Pittsburgh, terugkeer Connor McDavid levert overwinning op

Face-Off IJshockey NHL

Afgelopen avond en nacht waren er acht wedstrijden in de NHL. Pittsburgh aanvaller Evgeni Malkin scoorde een wonderschone goal maar verloor toch tegen Washington. De terugkeer van Connor McDavid voor de Edmonton Oilers na twee weken blessureleed en de bekendmaking van de tegenstander van de Wild tijdens de winter classic. Laat dat nou net de tegenstander zijn die ze gisteren troffen. De St. Louis Blues. De update zoals vanouds krijgt u van Cor Machielsen.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 5-6 OT

De derde NHL-hattrick voor William Karlsson van de Knights en twee goals voor Adam Henrique van de Ducks. Waarvan die beide in de laatste twee minuten om zo de 5-5 te scoren. En in ieder geval een punt te pakken. Meer dan een punt werd het niet omdat Shea Theodore de winnende goal maakte en zo voor de zesde keer op rij wonnen.

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 2-1

Buffalo is aan een goede reeks bezig want van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. Zo bond men ook de Jets aan de zegekar. Twee goals van Kyle Okposo waren voldoende voor deze overwinning.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 2-1

Dat er maar weinig goals vielen was te danken aan beide goalies. Anton Khudobin pakte 31 schoten voor Dallas en voor Chicago deed Corey Crawford hetzelfde aantal reddingen verrichten. De game winning goal kwam van Tyler Seguin.

Detroit Red Wings – Calgary Flames 2-4

Twee spelers scoorde twee keer. Voor Detroit was het Dylan Larkin en voor Calgary Andrew Magiapane. Mede door twee goals in de eerste periode van de Flames was dat voldoende voor de overwinning.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 2-4

De terugkeer van de twee weken geblesseerde Connor McDavid leverde voor de Oilers een winst op. Hij vierde zijn terugkeer met de game winning goal en twee assists. Het werd weer spannend in de derde periode toen Dustin Brown de 2-3 maakte in de eerste minuut. Maar Mike Smith wist de andere drie schoten van de Kings in de derde periode vakkundig te pareren.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 1-4

Deze wedstrijd zal ook het toneel zijn van de Winter Classic op nieuwjaarsdag in 2021 op Target Field te Minnesota wat een capaciteit heeft voor 38,544 toeschouwers. Deze versie wonnen in ieder geval de Blues. Het was hun vierde overwinning op een rij. Oskar Sundqvist scoorde een goal en gaf een assist voor St. Louis.

New York Islanders – San Jose Sharks 4-1

Na een wat mindere periode met vier nederlagen op een rij wisten de Islanders nu tweemaal op een rij te winnen. Mede te danken aan Anders Lee die twee keer scoorde en een assist had en goalie Semyon Varlamov die 29 saves maakte.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 5-3

De Capitals herpakken de koppositie in de Metropolitan Divisie met de win tegen directe concurrent de Penguins. Na veertig minuten was de stand 1-2 maar Washington pakte weer de voorsprong door twee goals. De 3-3 van Evgeni Malkin was van uitzonderlijke kwaliteit, maar T.J. Oshie en Carl Hagelin met zijn tweede van de avond bezegelde het lot van de Penguins en die verloren voor de derde keer op een rij.