Toronto, Minnesota, Florida, Calgary, Nashville pakken belangrijke punten in strijd om playoffs


Face-Off IJshockey NHL

Na trade deadline day waren er dertien wedstrijden in de NHL. Toronto verloor het laatste duel van een zamboni chauffeur en nu versloegen ze een van de beste keepers in de NHL. Het kan raar lopen. Welke trades hadden meteen waarde voor hun teams? Dat lees je allemaal hier. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Florida Panthers 1-2

Terwijl Darcy Kuemper terug is als eerste goalie bij de Coyotes, werd de show gestolen door die andere goalie. Sergei Bobrovsky werd first star door 37 schoten van de Coyotes te stoppen. Arizona kwam shorthanded op voorsprong maar Frank Vatrano en Mike Hoffman hielpen de Panthers aan twee belangrijke punten.

Boston Bruins – Calgary Flames 2-5

Twee keer Sean Monahan en twee keer Mikael Backlund waren trefzeker genoeg om de Bruins te verslaan. Het is de tweede nederlaag op een rij voor de Bruins.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 1-4

Met een debuterende goalie Alex Nedeljkovic voor de Hurricanes die twee geblesseerde keepers hebben werd er verloren. Dallas schoot maar zestien keer op goal maar scoorde er wel vier. Roope Hintz van de Stars pakte drie punten. (1G, 2A).

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 1-4

Goalie Cory Schneider pakte zijn eerste overwinning van het seizoen voor de Devils. Al met al lukte het in zijn tiende wedstrijd van het seizoen. Hij maakte 27 saves.

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 5-4

Alweer de negende nederlaag voor de Blue Jackets. De overwinning voor Minnesota is goed in de strijd voor de play-off plekken. Mikko Koivu scoorde twee keer voor de Wild.

Montreal Canadiens – Vancouver Canucks 3-4 OT

Twee keer op achterstand komen en toch de winst pakken. Dat deden de Canucks. Tyler Toffoli was wederom goud waard met zijn overtime goal. Drie wedstrijden speelde hij voor Vancouver na zijn trade vanuit L.A. en hij scoorde vijf punten (3G, 2A).

Nashville Predators – Ottawa Senators 3-2

Na twintig minuten stonden de mannen uit Ottawa met 1-2 voor. Desondanks werd er toch verloren doordat twee powerplay goals Ryan Ellis en Viktor Arvidsson het verschil maakte. Nashville staat nu op een wildcard spot. Laatste keer dat ze op die plek stonden was midden november.

New York Islanders – New York Rangers 3-4 OT

Een nieuw franchiserecord voor de Rangers. Acht uitoverwinningen op een rij. Mede te danken aan de 42 reddingen van Alexandar Georgiev. In de derde periode kwamen de Islanders nog terug tot 3-3 door goals van Jordan Eberle en Brock Nelson die achttien seconden voor tijd de gelijkmaker scoorde. Laatst lachende was Mika Zibanejad met een winnend slap shot in overtime.

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 4-2

De vierde overwinning op een rij voor de Flyers. Kevin Hayes scoorde twee keer en had een assist. Daarnaast is het voor de Sharks alweer de vijfde nederlaag op een rij.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 6-5

Met een 3-2 voorsprong voor de Blackhawks na twee periodes werd er in de derde periode nog zes keer gescoord. Zach Sanford scoorde twee keer en gaf een assist voor St. Louis die er nu vijf op een rij wonnen.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 3-4

Zo verlies je van een back-up goalie, en intussen bij de volgende wedstrijd versla je een van de betere NHL-goalies. Ook dat is ijshockey. Tot aan halverwege de wedstrijd ging het gelijk op tussen Toronto en Tampa. Daarna was het John Tavares met zijn tweede goal en William Nylander met een ‘between the legs’ powerplay goal die het verschil maakte voor Toronto.

Washington Capitals – Winnipeg Jets 4-3 SO

Met zijn 43ste van het seizoen nestelt Alexander Ovechkin zich weer naast Auston Matthews op plek twee die evenzeer 43 gials heeft. Op een staat met twee goals meer David Pastrnak van de Bruins. De Caps gingen all the way tot aan de shootouts. In de vijfde ronde scoorde Ovechkin de winnende shootout.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 4-3 OT

Op sociale media was het al snel een hype. De snelle wingers voor Connor McDavid die gehaald werden op deadline trade day. Dat leverde de mannen zeven punten op. Tyler Ennis en Andreas Athanasiou waren goed voor een goal en een assist terwijl McDavid drie assists kon bijschrijven. De show werd echter gestolen door Sonny Milano de nieuwe aanwinst van de Ducks die kwam van Columbus. Hij scoorde de 1-0, zorgde voor de penalty van McDavid voor tripping in overtime. En daardoor scoorde hij daarna de powerplay goal.

Wildcard plaatsen

Previous Een klote weekend voor Guus, een grote teleurstelling voor Bieke
Next Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik