Trainerskeuze, lokale initiatieven, Microz Eaters en een centraal opleidingspunt.


Wat kan er voor zorgen dat we lokaal nog meer mensen kunnen warm maken om de BeNe League wedstrijden bij te wonen?

UNIS Flyers Heerenveen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Stef: Als vader van een 9-jarige moet ik soms passen voor BeNe League wedstrijden omdat die te laat op de dag starten. Voor families met jongere kinderen zou een familievriendelijk aanvangsuur helpen om hen te overtuigen. Dan kan men ook nadenken om de omkadering van de wedstrijd voor die groep in te kleden. Maar ik begrijp dat dit niet altijd even praktisch is voor clubs. Maar ook zonder dergelijke ingrepen denk ik dat er nog mogelijkheden zijn. Wanneer ik over ijshockey praat merk ik ook dat er zo weinig over gekend is. Meer aandacht voor de sport in de mainstream media kan volgens mij ook zeker een verschil maken.

Oscar: Ik denk als je meer bezoekers wilt naar de BeNe-League wedstrijden zal je iets moeten aan de toegankelijkheid voor gezinnen en mindervaliden want de ijshallen zijn slecht bereikbaar voor iemand in een rolstoel en er het moet meer georganiseerd worden rond de wedstrijd voor het gezin zodat mensen sneller de weg vinden naar de ijshal want ijshockey moet een beleving worden. Maar ik denk ook dat de BeNe-League wedstrijden op tv (live) moeten worden uitgezonden. Niet achter de internet betaaldienst zoals bij sommige clubs nu het geval is. Dan zullen er meer bezoekers komen bij de wedstrijden van de BeNe-League.

Barend: Een combinatie van verschillende dingen. Inderdaad de meer gezinsvriendlijke tijdstippen waardoor je die makkelijker binnen kunt halen of houden. Want die jeugd zou je ook enthousiast kunnen maken door clinics voor scholen te geven. Twee of drie keer per jaar een school uit de gemeente waar dan een clinic aan wordt gegeven. Als je de rubriek First Shift las gaven al die jonkies aan dat het geweldig en stoer was om hard te schaatsen.  Je zou ook eens in de zoveel tijd een basisschool kunnen uitnodigen voor een wedstrijd. Dat ze zelf kunnen beleven hoe tof deze sport is. Als je die jeugd enthousiast hebt willen ze ook gaan kijken. Op een gezinsvriendelijk tijdstip.

Oranje U18 Dames
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Tessa: Om te beginnen minder late tijdstippen, zodat kinderen en gezinnen sneller gaan. Meer erkenning, zoals vaker op tv uitzenden. Verder kan je ook kijken of je met clubs in de buurt een samenwerking kan starten, zoals korting aan elkaar geven. Ten slotte door blijven gaan met social media, en de mooie dingen van ijshockey blijven delen, in plaats van alleen maar de gevechten.

Previous Herentals raast in flitsende openingsfase langs Luik
Next Mechelen stunt tegen Heerenveen en kan play-offs ruiken