Cas Staps en Ritchie van Hulten vertrokken bij Select 4-u Devils Nijmegen


Select 4-u Devils Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Het is, op zijn zachtst gezegd, niet het lekkerste seizoen van Select 4-u Devils Nijmegen. Na de recente coach wissels en de transfer van Raymond van der Schuit naar Tilburg Trappers, zijn nu Cas Staps en Ritchie van Hulten geen speler van de Devils meer. In korte tijd verliest de regerend landskampioen dus drie sterkhouders.

EIGEN REDENEN

Beide spelers geven hun eigen reden aan om de schaatsen, in ieder geval voor dit seizoen, op te bergen. Staps laat in De Gelderlander weten dat er een woordenwisseling is geweest met Plamont, waaruit hij opmaakte dat hij weg werd gestuurd. “Het was één dag voor de bekerfinale, in de heat of the moment gebeuren dat soort dingen soms. Later ben ik in gesprek gegaan met het bestuur en zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan. Daar liggen ook andere redenen aan ten grondslag. Doordat het zo onrustig is, was de motivatie om elke keer weer te reizen minder.”

Cas Staps
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Voor Van Hulten lag het besluit meer op de combinatie werk/ijshockey en spelvreugde, zo laat hij weten. “Ik ijshockey voor mijn plezier en dat is door verschillende factoren verdwenen. Die factoren wil ik nu nog niet noemen, daar is het te vroeg voor. Ik merk aan de appjes en berichtjes die ik krijg, dat een deel bij Devils boos is op mij, maar ik heb ook steunbetuigingen gekregen. Persoonlijk en naar het team toe was dit voor mij een heel lastige beslissing.”

NOT AMUSED

Ritchie van Hulten
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

Ronnie Plamont, de man die nu aan het roer staat in de banken bij Nijmegen, reageert tweeledig op het vertrek van beide spelers. “Ik vind het jammer dat Cas is vertrokken, want ik vind hem een goede ijshockeyer. Hij kwam net terug van een blessure, in de tussentijd heb ik de lijnen iets veranderd. Hij voelde zich gepasseerd. Het is niet iets persoonlijks tussen mij en hem. Maar ik wil wel dat iedereen zo veel mogelijk denkt aan de belangen van het team en daarin meegaat.” laat hij bij De Gelderlander optekenen. Over het vertrek van Van Hulten is de oefenmeester meer uitgesproken. “Hij heeft aan mij niks laten merken, en gaf maandag ineens aan de motivatie niet meer op te kunnen brengen en het druk te hebben met zijn werk. Juist in een fase dat we het lastig hebben, stopt hij ermee. Dat vind ik zeer teleurstellend. Er werd door de rest van de groep ook in harde bewoordingen op gereageerd.”

Komend weekend staat er een belangrijke speelronde op het programma voor de Devils. Vrijdag neemt de ploeg het op tegen koploper Heerenveen en zaterdag reist de ploeg af naar Zoetermeer Panters. Select 4-u Devils Nijmegen staat op dit moment achtste met zestien punten uit twaalf duels.

Previous Nashville verslaat Washington, Toronto blijft in spoor wild cards.
Next Oranje U18 Dames, Play-Offs NHL, Trappers en BeNe League