Nashville verslaat Washington, Toronto blijft in spoor wild cards.


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Alexander Ovechkin is weer een goal dichterbij de ultieme top drie van goal scores in de NHL gekomen. Ovechkin scoorde tegen Nashville en hij staat nu negende en is Steve Yzerman gepasseerd. Toronto pakte een overwinning in Dallas en kan de punten goed gebruiken in de strijd om een wild card spot. De derde ‘Battle of Alberta’ werd wederom een prooi voor de Flames. En omdat Matthew Tkachuk nu niet weg dook maar de rekening vereffende die nog open stond met Zack Kassian. Samengevat zal het nu wel het respect opleveren van de vele ex spelers die af gaven op Tkachuk omdat hij bij de vorige confrontatie weg dook. Cor Machielsen met de update.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 4-2

Een derde nederlaag op een rij voor Arizona. Adam Henrique scoorde twee keer voor de Ducks die daarmee voor de derde keer wonnen in vier wedstrijden.

Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 3-5

Auston Matthews, Tyson Barrie en Andreas Johnsson pakte ieder twee punten voor de Maple Leafs. Alexander Radulov scoorde twee keer voor de Stars.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 3-4 SO

De derde Battle of Alberta van dit seizoen en wederom wonnen de Flames. Dit keer echter pas na shootouts. Andrew Mangiapane scoorde twee keer voor de Flames. En Leon Draisaitl staat nu samen met Connor McDavid op 77 punten na zijn twee assists in deze wedstrijd. De nummer drie op de puntenlijst is Nathan MacKinnon die vijf punten minder heeft. Zaterdag is alweer de vierde Battle of Alberta.

Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 2-4

Een 2-0 voorsprong na 22 minuten kon niet worden vastgehouden door de Kings. Vanwege vier unanswered goals van Tampa waaronder twee van Steven Stamkos werd er alsnog verloren. Na 460 wedstrijden te hebben gespeeld moest Drew Doughty deze voorbij laten gaan door een blessure.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 2-5

Vancouver verdedigde de toppositie in de Pacific divisie door vier keer te scoren in de derde periode. J.T. Miller pakte twee punten door twee assists en Quinn Hughes en Tanner Pearson deden dat met een goal en een assist. Jacob Markstrom pakte 38 schoten van de Sharks.

Washington Capitals – Nashville Predators 4-5

Met zijn goal nummer 693 passeerde Alexander Ovechkin Steve Yzerman op de NHL all time scoring lijst. Het leverde geen punten op want de Predators pakte die mee uit de hoofdstad. Tot aan veertig minuten was de stand 4-3 in het voordeel van de Capitals. Vervolgens een short handed goal van Ryan Johansen en tenslotte de eerste van het seizoen voor Yannick Weber zorgde voor twee punten bij het geplaagde Nashville.

Previous Zuid-Korea ook te sterk voor België
Next Cas Staps en Ritchie van Hulten vertrokken bij Select 4-u Devils Nijmegen