Den Haag pakt eerste overwinning, Liège wint in Zoetermeer

Bene League

Het BeNe League weekend begon met Den Haag wat Leuven ontving en Liège wat op bezoek ging bij Zoetermeer.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – CHIEFS LEUVEN 15-3

Gisterenavond trad Den Haag weer aardig aan op volle oorlogssterkte tegen Leuven. Een aantal geblesseerde keerde terug in het team. Men mistte nog Chad Nibbery en de geschorsten Joey Oosterveld en Alan van Bentem. Hijs begon voortvarend en binnen 3 minuten was het eerst Jurryt Smid en daarna door een powerplay goal van Ronald Wurm die de stand op 2-0 zetten. Na tien minuten scoorde Inaez Steyaert met een schot vanaf links de 2-1 en bracht de spanning weer terug. Nog geen vijftig seconde later lag de puck er al weer in bij de gasten door Ritchie van Hulten die een mooie pass kreeg van Ernesto Klem. In de veertiende minuut wist Ritchie van Hulten nogmaals te scoren via een powerplay goal. Een halve minuut voor het einde van de eerste periode scoorde Jeffrey Melissant de 5-1 na een assist van Ritchie van Hulten vanachter de goal. Met deze stand werd de eerste periode afgesloten.

Doorgaan met scoren

De tweede periode hetzelfde Den Haag die op jacht ging naar een grote score. In minuut zevenentwintig was het wederom Jeffrey Melissant die de 6-1 scoorde. Drie minuten later was het jonkie Jaidy van Mourik met de 7-1. Weer twee minuten gespeeld en de puck lag er weer in nu was het Jay Huisman met de 8-1. Jaidy van Mourik scoorde zijn tweede goal van de avond in minuut drieëndertig en zo werd de eindstand in de tweede periode bepaald op 9-1.
In de derde periode was Den Haag nog niet tevreden en scoorde en weer rustig op los. Eerst Justin Evers via een powerplay goal, Jay Huisman twee keer en daartussen Jay de Ruiter, Ernesto Klem en wederom Ritchie van Hulten die een hattrick voltooide brachten de stand inmiddels op 14-1. In minuut vijfenvijftig scoorde voor de Belgen Flavio Deverchin de 14-2. Dertig seconde later scoorde Donovan de Zwart de 15-2 en het slotakkoord was voor Lukas Tambeur die één seconde voor tijd de eindstand op 15-3 bracht.

ZOETERMEER PANTERS – LIEGE BULLDOGS IHC 1-7

De wedstrijd begon een kwartier later later omdat een shorttrack training uitliep. Zoetermeer mistte een aantal spelers door de griep. Ondanks het grote overwicht in de eerste periode voor de mannen uit Wallonië stond het maar 2-0 in het voordeel van de Belgen. De 1-0 kwam tot stand vanuit een afstandsschot wat van dichtbij werd binnen geschoven door Bryan Henry. De 2-0 ontstond doordat een veelbelovende aanval van Zoetermeer werd onderbroken en op de uitbraak werd Yoren de Smet geheel vrijstaand gevonden door Levi Smeets. De Smet passeerde Panters goalie Cas Neuman. Hetzelfde beeld in de tweede periode.

Wederom twee goals voor de Belgen. Beide keren op de powerplay. Beide goals gescoord door Frank Neven en beide assists kwamen van Boet van Gestel en Bryan Kolodziejczyk. De 3-0 was een onvervalste one-timer en de 4-0 eveneens. Aan het eind van de tweede periode was het Giancarlo van Ulsen die geheel vrijstaand short side Troy Passingham wist te passeren op een mooie assist van Bas van Dalen.

Special teams goals

De derde periode was de periode van Bryan Kolodziejczyk. Drie special teams goals opeenvolgend dus een onvervalste straight hattrick. De eerste twee waren shorthanded binnen een minuut terwijl Quentin Bollen een straf uitzat voor tripping. En goal nummer drie van Bryan Kolodziejczyk was op de powerplay. Hij ontving de puck in de neutrale zone en kon met wat schijnbeweging opstomen richting doel en halverwege de attacking zone haalde hij uit en plaatste de puck perfect in de bovenhoek. Het was ook meteen het slotakkoord. Eindstand 1-7.