Bekerfinales, BeNe League, Onderschatte spelers en de leukste competities


Welk vind jij de leukste competitie om volgen en waarom?

NHL Ijshockey

Tessa: Makkelijk, Oberliga, of eigenlijk de hele DEL competities wel. DEL wedstrijden zijn ook ontzettend groot en gaaf om te zien, maar alles is nog relatief dichtbij, en je maakt snel andere ijshallen en culturen mee. Het niveau ligt nog eens hoog ook en lijkt met de jaren alleen maar beter te worden.

Oscar:  Dat is een makkelijke vraag. Ondanks dat ik open sta voor andere competities, blijft de NHL voor mij het leukst om te volgen als Vancouver Canucks fan. Ook al is het midden in de nacht. Ik ben een liefhebber van de ijshockeysport zullen we maar zeggen.

Stef: Voor mij is dat toch de Bene League, omdat je de teams gemakkelijk live aan het werk kan zien. Je zit dicht op het ijs en de spelers. Ik zie natuurlijk wel dat het niveau van de absolute top, bijvoorbeeld de NHL, wel een pak hoger ligt, maar ‘onze’ Bene League heeft toch de nodige charmes om deze romantische ziel in te pakken.

Samuel Fagemo - Frölunda Indians

Barend: Ik denk dat het geen verrassing is dat ik hier de SHL zeg. Een competitie met erg goede spelers. Zowel technisch en tactisch. Veertien teams die tot aan het einde iets hebben om voor te strijden. De eerste zes plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. De vier daar direct onder strijden voor de voorronden. De vier laatsten in klassement moeten ervoor zorgen dat ze niet op plaats 13 en 14 terecht gaan komen want dat betekend promotie/degradatie wedstrijden spelen. Het blijft zo de gehele competitie tot aan het einde toe strijden. En iedereen kan van iedereen winnen. Vorige week won hekkensluiter Oskarshamn van Luleå én Frölunda. Twee topteams.

Previous Aimee Seppenwolde, East Coast Wizards
Next Amy Dieke, Alcmaria Flames