Bekerfinales, BeNe League, Onderschatte spelers en de leukste competities


Wat moet er inzake de BeNe League structureel nog bijkomen of welke evolutie wil je verwezenlijkt zien in 2020?

Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Stef: Misschien moet men eerst al het goede consolideren, zodat de BeNe League-organisatie de fundamenten heeft om verder op te bouwen. Maar ik zou er graag enkele teams bij zien komen die de competitie nog meer kwaliteit geven, waardoor de BeNe League een sterker ‘product’ wordt. Ik zou graag zien dat alle huidige teams met een goede infrastructuur en sportieve voorzieningen kunnen aantreden. Zo krijgen we een competitie die de aandacht kan trekken van lokale en nationale media. Het zou ijshockey in de lage landen zomaar een boost kunnen geven.

Eerste Divisie Ijshockey
Foto: Robert Bos

Barend: Een stabiele organisatie. Van daaruit kan er verder worden gewerkt naar een eventuele uitbreiding van de BeNe League. Of dat is met Duitse teams, of teams uit de Eerste Divisie maakt dan niet veel uit. Die teams moeten in een sterke organisatie binnenkomen waarvan andere teams zeggen ‘daar willen wij ook gaan spelen’ of ‘Wir wollen auch dort spielen’.

Dinslaken Herentals

Tessa: Meer teams laten toevoegen, voor de diversiteit. Zo verhoog je het niveau.

Oscar: Ik blijf erbij dat Duitse teams in de regio moet toetreden tot de BeNe League, om de competitie interessant te houden voor de komende jaren.

Previous Aimee Seppenwolde, East Coast Wizards
Next Amy Dieke, Alcmaria Flames