Amy Dieke, Alcmaria Flames


U18 Oranje Banner

Van 25 tot en met 28 januari spelen de Nederlandse U18 leeuwinnen het WK Division IIA in Eindhoven. De jacht naar een plek in Division IB is geopend. In aanloop naar het WK zet Face-Off de schijnwerpers op de voltallige selectie, om zo nader kennis te maken met de speelsters. Nu aan het woord: Amy Dieke, speelster van Alcmaria Flames.

Heb je nog geen kaarten voor het WK? Klik dan op onderstaande banner en ga achter onze leeuwinnen staan!

Oranje U18 WK Eindhoven

Amy Dieke

Leeftijd: 17 jaar

Huidige club: Alcmaria Flames

Positie: Defence bij U18, Left Wing bij Alcmaria

Rugnummer bij U18: 24

Tekst gaat onder de foto verder

Amy Dieke Oranje U18

Wat voor school/opleiding doe je? Mediacollege in Amsterdam, opleiding Mediavormgever

Hoeveelste WK is dit voor jou met U18/NVT? Dit wordt mijn eerste WK

Hoe tof is het om voor Oranje (U18) te spelen? Heel gaaf! Ik speel zelf nu twee en een half jaar ijshockey. Om nu al voor Nederland te kunnen spelen is echt een droom die uitkomt.

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? New York Rangers, want mijn familie komt uit New York

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Het stadion van Tilburg Trappers

Zou jij ooit in het buitenland willen spelen? Ja! Als ik ooit de kans krijg om dit te kunnen doen zou ik er 100% voor gaan. En waar? Dat maakt voor mij niet uit, de ervaring die je meeneemt vanaf het buitenland vind ik het belangrijkste.

Beste speelster in het ‘grote’ dames Oranje? Ik heb niet een favoriete speler uit het damesteam, omdat ik vind dat iedereen haar eigen kwaliteiten heeft. De ene is beter in schaatsen en de andere heeft betere sticktechnieken

Hoogtepunt tot nu toe voor jou met het ijshockey? Dat ik zo veel heb bereikt in de korte tijd dat ik ijshockey speel

Amy Dieke Oranje U18

Favoriete eten? Quattro formaggi pasta

Welke muziek luister je graag? Beyoncé, Jennifer Lope. Vooral heel veel R&B muziek

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Mijn droom is toch wel om in het buitenland te kunnen spelen, en zo ver mogelijk te komen

Wat verwacht je van het WK in Eindhoven? Ik denk, hoe we er nu voor staan, en hoe we in zo’n korte tijd al goed op elkaar ingespeeld zijn, dat we een goeie band hebben. Dat zou dit WK best wel eens goede scores kunnen opleveren

Amy Dieke Oranje U18

Stellingen

Een vrouwen/meisjescompetitie of liever met de mannen/jongens meedoen? Ik vind het beide echt heel leuk,. Ik ben zelf opgegroeid in een jongensgezin, dus om nu dan in een ijshockeyteam spelen met alleen maar meiden vind ik super gezellig en leuk! Maar in Alkmaar met bijna alleen maar jongens in mijn team. Dat vind ik ook weer heel leuk. Dus voor mij maakt het niet uit.

Een WK dichtbij huis, of een WK ver weg? Nu we het WK in Eindhoven hebben, vind ik het wel leuk dat al mijn vrienden en familie kunnen komen. Maar het WK ver weg vind ik ook heel gaaf. Dat is dan weer een mooie kans dat je dan weer veel ervaring kunt opdoen in het buitenland

Een dagje coach zijn van jouw team, of een dagje de baas zijn van Face-Off? Een dagje de baas van de Face-Off zijn, lijkt mij heel tof!

Tot slot:

Meisjes moeten gaan ijshockeyen, omdat… je erg sociaal wordt, omdat je zo veel nieuwe mensen leert kennen in de ijshockeywereld. En waarom zouden meiden niet gaan ijshockeyen? Meiden kunnen, als ze het willen, net zo sterk en goed worden als jongens.

Amy Dieke Oranje U18

Previous Bekerfinales, BeNe League, Onderschatte spelers en de leukste competities
Next Joel Quenneville zegeviert bij terugkeer in Chicago, Flyers shutout Penguins