Joel Quenneville zegeviert bij terugkeer in Chicago, Flyers shutout Penguins


Face-Off IJshockey NHL

Afgelopen nacht vijf wedstrijden en aanstaande nacht nog twee en dan is daar het All Star Weekend in St. Louis. Twee Battles waren er gisteren in de NHL. De Battle of New York, voor de derde keer binnen tien dagen en na twee winstpartijen voor de Rangers waren dit keer de Islanders te sterk in Madison Square Garden. De andere was de Battle of Pennsylvania die met een shutout gewonnen werd door de Flyers tegen de Penguins. En natuurlijk de terugkeer van coach Joel Quenneville in Chicago voor het eerst na zijn ontslag. De update krijg je hier door Cor Machielsen.

Boston Bruins – Vegas Golden Knights 3-2

Twee keer kwamen de Golden Knights op voorsprong en evenzovele keren maakte Boston gelijk. Bostons Jeremy Lauzon scoorde de 1-1 met zijn eerste van het seizoen. Vegas Nicolas Hague scoorde zijn eerste NHL-goal in zijn 38ste wedstrijd van het seizoen. Hij scoorde vanuit de powerplay de 1-2. In de derde periode wisten de Bruins de wedstrijd om te draaien door goals van Jake DeBrusk en de game winner van David Krejci.

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 4-1

Met de terugkeer van Justin Williams heeft Carolina er een geduchte aanvaller bij. In zijn tweede wedstrijd scoorde hij twee keer. Mede dankzij hem verloren de Jets voor de derde keer op een rij. Zoals ook aangekaart in de Face-Off NHL-podcast van de vijftig wedstrijden heeft Jets goalie Connor Hellebuyck er 42 gespeeld. Iets met roofbouw?

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3-4

De terugkeer van Panthers coach Joel Quenneville was er een om in te lijsten. Hij werd geƫerd door het thuispubliek met een staande ovatie. Panthers Frank Vatrano scoorde drie goals binnen veertien minuten en scoorde daarmee een hattrick. En hielp daarmee Florida aan zijn zesde overwinning op een rij. Kirby Dach scoorde een goal en gaf een assist voor de Blackhawks die in de derde periode dichtbij overtime kwamen maar goalie Sergei Bobrovsky liet het niet zover komen.

New York Rangers – New York Islanders 2-4

De Rangers waren de betere ploeg maar hadden heel veel moeite om Thomas Greiss te passeren. Met veertig reddingen werd hij tevens first star. Na dertien schoten in veertig minuten door de Islanders stond het al 0-3. Brock Nielsen scoorde de 0-4 na 43 minuten waarna pas in de 53ste minuut vanuit de powerplay gescoord werd door de Rangers via Pavel Buchnevich. Chrs Kreider maakte het nog iets spannender door eveneens een powerplay goal in de 55ste minuut maar dichterbij kwamen de Rangers niet.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 3-0

De Battle of Pennsylvania werd een prooi voor de Flyers die met goalie Brian Elliot een duidelijke sta in de weg hadden voor de Penguins. Al hoefde hij niet zo heel veel reddingen te verrichten. Hij stopte alle negentien pucks. Pas in de tweede periode werd er gescoord. Jakub Voracek met zijn tiende van het seizoen, en James van Riesmdijk zette de thuisclub op een 2-0 voorsprong. In de laatste minuut was het Justin Braun met de empty netter die tekende voor de 3-0 uitslag.

Previous Amy Dieke, Alcmaria Flames
Next Sprong weer aan het pendelen tussen Anaheim en San Diego