Bekerfinales, BeNe League, Onderschatte spelers en de leukste competities


Wat zijn voor jou de markante momenten van de bekerfinales die vorige week gespeeld werden?

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Barend: Beide finales waren mooi om te zien, maar de Belgische was echt geweldig om te zien en van dichtbij te beleven. Vandaar drie momenten daaruit. Als eerste de grote kans die Alexandre Bremer vlak voor tijd krijgt op de 4-3 voor Luik, maar waarbij de puck van zijn stick glijdt. Als die erin was gegaan had ik het tweede moment niet kunnen kiezen; de intense teleurstelling bij Liège Bulldogs na de goal van Robert Lepine. Het derde moment is er eentje in twee delen Preston Shupe die met de beker in de lucht het middelpunt is van de feestvierende Herentals spelers. Een aantal minuten later staat Preston met Winnie in zijn armen, samen met Mariah.

HYC Herentals Preston Shupe
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Oscar:  Met de vele kwaliteiten die Nijmegen heeft in het team, is het toch wel verrassend dat het team van interim-coach Ronnie Plamont letterlijk door het ijs is gezakt de afgelopen weken. Net zoals bij deze bekerfinale. Ik had dan ook wel verwacht dat Heerenveen deze bekerfinale zou winnen en dat is ook gebeurd.

Stef: Ik moet toegeven dat ik weinig van de Bekerfinale in Nederland gezien heb. Wat ik daarover weet, heb ik gehoord van de Face-Off collega’s. Maar de Belgische bekerfinale heb ik wel mee kunnen pikken en dat was een fantastische wedstrijd! Er waren verschillende momenten die ik zou kunnen aanhalen, maar het doelpunt van Preston Shupe vond ik het bijzondere moment. Zeker met het #Together4Winnie verhaal in het achterhoofd.

Tessa: Toch wel dat Nijmegen niet zo sterk was als ik had verwacht. Ik hoor er vaak enorm goede verhalen over en ik vond ze ook best goed spelen, maar Heerenveen pakte echt volledig verdiend de overwinning.

Previous Aimee Seppenwolde, East Coast Wizards
Next Amy Dieke, Alcmaria Flames