Bekerfinales, BeNe League, Onderschatte spelers en de leukste competities


Wie vinden jullie een erg onderschatte speler en toch onmisbare sterke schakel in zijn BeNe League-team?

Barend: Kun je nog spreken van een erg onderschatte speler als diegene ook al international is? Ik heb hem in de 4-on-4 antwoorden die ik hier geef al vaker aangehaald. Niet als topper in zijn team, maar wel eentje die je er goed bij kunt hebben. En ik zie nog geen reden om daarin te veranderen. Dus kom ik weer met Jasper Nordemann. Nee, niet de beste speler van zijn team. Maar wel eentje met inzet en hij pakt altijd wel zijn puntjes mee.

Nordemann UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Kurt Tops

Tessa: Ik zal me hierbij bij Oscar aan moeten sluiten. Goalies maken een spel echt. Ik heb dan ook enorm respect voor Martijn Oosterwijk.

Oscar: Ik heb altijd meer bewondering voor goalies dan andere spelers. En daarom is de meest onmisbare schakel bij Nijmegen goalie Deniz Mollen, die vorig seizoen nog wel uitgeroepen tot beste goalie van de BeNe League 2018-2019.

Luik Bulldogs IJshockey
Foto: Robert Bos

Stef: Oscar heeft gelijk; goalies zijn steeds belangrijk. Maar als ik er één speler uit moet pikken die mij steeds opvalt met zijn individuele kwaliteiten en belang voor het team, dan pik ik Bryan Kolodziejcyk van Bulldogs Luik. De cijfers wijzen echter wel richting Mike Robinson van Mechelen Golden Sharks, maar ik heb hem zelf nog niet vaak genoeg zien spelen dit seizoen, en dat geldt ook voor de leiders Unis Flyers Heerenveen. Daar moet ik maar eens werk van maken.

Previous Aimee Seppenwolde, East Coast Wizards
Next Amy Dieke, Alcmaria Flames