Senna Peeters op 62e plaats in NHL Draft 2020 midterm-ranking


Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

NHL Central Scouting heeft afgelopen maandag zijn midterm-ranglijst van de beste Noord-Amerikaanse en internationale spelers en goalies gepubliceerd. De Belg Senna Peeters staat daar te blinken op de 62ste plaats. De NHL Entry Draft 2020 wordt gehouden van 26-27 juni in het Bell Centre in Montreal. Christian Pierre nam poolshoogte bij de jonge Antwerpenaar, net terug met zijn team Halifax Mooseheads van een road trip.

Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Met zijn 62e plaats wordt de 17-jarige Antwerpenaar geziend als een tweede of derde ronde draftpick. Hij was de eerste keuze in de eerste ronde van de Mooseheads (48e overall) in de CHL Import Draft van juni 2019 en heeft ondertussen twaalf doelpunten en zeventien punten gescoord in 34 wedstrijden met Halifax. Peeters is de eerste speler uit België die een Mooseheads-uniform draagt. Onlangs kreeg Senna tevens het Oostenrijkse staatsburgerschap. Hij speelde een belangrijke rol in het helpen van Oostenrijk om het 2020 Wereldkampioenschap IJshockey Junioren – Divisie 1 te winnen. Hij werd zesde in de toernooiscore met drie doelpunten en drie assists, en is haast zeker om met Oostenrijk volgende jaar deel te nemen aan het WK Junioren op het hoogste niveau dat zal doorgaan in Edmonton en Red Deer, Canada.

“Senna is een geweldige schaatser die zijn tegenstanders kan verslaan met snelheid of vaardigheid en hij beschikt over een NHL-ready shot”, vindt Mooseheads General Manager Cam Russell.

Tekst gaat verder onder de foto

TEVREDEN

Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Senna Peeters zelf is tevreden en heeft er een goed gevoel bij. “Ik ben natuurlijk heel blij dat ik opnieuw voor de tweede ronde voor de NHL draft gerangschikt ben, omdat er in de 2020 Draft echt superveel goede spelers rondschaatsen. Voor mij komt de belangrijkste periode van het seizoen er nu aan. Ik kan nog hoger in de rangschikking geraken als ik topprestaties neerzet. Maar ik kan tevens zakken als ik geen verbetering toon,” stelt Peeters nuchter. Het belangrijkste op dit moment is dat ik mijn team kan ondersteunen. Om een goede plaats in de playoffs te halen. Want dan wordt natuurlijk het leukste ijshockey van het seizoen gespeeld.

We hebben nog 28 wedstrijden te gaan voordat de playoffs beginnen dus ik ga gewoon alles geven en hopen op het beste. Ik ben nog altijd met heel veel NHL-teams in contact. Die geven mij waardevolle feedback op de zaken waarop ik moet letten en waaraan ik ook moet werken. Maar ook wat ik goed doe zodat ik dat iedere wedstrijd weer opnieuw kan tonen.”

Als jonge kerel afkomstig uit een niet-traditioneel ijshockeyland zo hoog in de NHL-ranking staan, is een droom die werkelijk wordt. “Natuurlijk geven die rankings je een boost. En heel veel motivatie om jezelf verder te blijven pushen en dat ga ik zeker doen,” stelt Senna. “Belangrijk voor mij is dat ik met beide voetjes op de grond blijf en voortdurend verder werk tot de dag van de draft. Meer kan ik niet doen,” aldus nog de sympathieke Oostenrijkse Belg.

Previous UNIS Flyers Heerenveen wint Beker van Nederland
Next Flyers Jacub Voracek beslist duel met de Blues op subtiele wijze