Flyers Jacub Voracek beslist duel met de Blues op subtiele wijze


Face-Off IJshockey NHL

Maar twee wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Corey Crawford geboren te Montreal ging op bezoek met zijn Blackhawks in zijn geboorteplaats en speelde een puike partij en Jacub Vorachek scoorde in overtime voor de Flyers door een mooie individuele actie. Cor Machielsen met de update.

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 1-4

Chicago wint zijn derde wedstrijd op een rij. In de eerste periode scoorde Zach Smith twee keer waarvan de eerste een shorthanded goal was. Eerst bracht Phillip Danault de spanning terug door binnen een minuut na de start van de tweede periode de aansluitingstreffer te maken. Vervolgens zette Alex DeBrincat Chicago weer met twee goals verschil op voorsprong. Tenslotte zette Drake Caggiula in minuut 51 de eindstand op het bord met een wrister voor de 1-4. Corey Crawford stopte voor de Blackhawks 32 van de 33 schoten.

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 3-4 OT

De winning home streak van de Blues is geëindigd op negen doordat in overtime werd verloren van de Flyers. Na de eerste periode stond het 1-0 voor de Blues na een powerplay goal van Justin Faulk. Tussen minuut 32 en 35 scoorde de Flyers twee keer via Tyler Pitlick en Michael Rafll. Slechts 26 seconden in de derde periode werd de score uitgebreid naar 1-3 door een powerplay goal van Travis Konecny. De Blues vochten terug en met een goal in de vijftigste en drieënvijftigste minuut werd de 3-3 behaald. Gescoord werd er door Ryan O’Reilly en Alexander Steen. Na drie minuten en drieëndertig seconden in overtime sloeg Jakub Voracek toe. Met een mooie beweging ontweek hij de stick van een tegenstander en hij gleed mooi naar rechts. Waarna hij tegendraads het schot top shelf schoot en daarmee liet hij Jordan Binnington geheel kansloos.

Previous Senna Peeters op 62e plaats in NHL Draft 2020 midterm-ranking
Next Gints Bikars en Alf Philippen nemen Eaters onder hun hoede