CAIROX HIJS Hokij vindt nieuwe Amerikaanse import in Zweden


Zach Doerring tijdens een training bij Borås HC

Nadat CAIROX HIJS Hokij Den Haag afscheid heeft genomen van Jesse Gabrielle is de ploeg op zoek gegaan naar een vervanger. Deze heeft de club gevonden in Zweden. De Amerikaan Zach Doerring komt over van Åmåls SK.

Doerring is een vijfentwintig jarige forward uit Minnesota. De lange (1 meter 95) aanvaller speelde vier jaar op NCAA Division 3 niveau voor Concordia College. In zijn laatste jaar was hij aanvoerder van het team. Hij werd dat seizoen ook uitgeroepen tot ‘Player of the Year’ in de NCAA III. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Europa en kwam terecht bij Åmåls SK, dat uitkomt in de HockeyTvåan Väst (het vierde niveau in Zweden).

Tekst gaat verder onder de foto

Zach Doerring – Concordia College

Puntenmachine in Zweden

Doerring deed het daar niet slecht. In dertig wedstrijden in de competitie kwam hij tot 67 punten (26G, 41A). Dat zorgde ervoor dat hij begin dit seizoen een proefcontract kreeg bij, het naar de Hockey Ettan gepromoveerde, Borås HC. Na drie weken gingen Doerring en BHC weer uit elkaar. In zijn drie wedstrijden voor Borås kwam de Amerikaan tot twee assists.

Doerring keerde terug naar Åmål en ging daar door met wat hij vorig seizoen ook deed; punten maken. In zestien wedstrijden kwam hij tot 30 punten (9G, 21A). Nu maakt Doerring de overstap naar zijn derde club in Europa en gaat in de BeNe League spelen.

Wanneer hij uitkomt voor Den Haag is bij ons nog niet bekend. Dat heeft te maken met de verblijfsvergunning die goedgekeurd moeten worden en wat tijd in beslag neemt. De eerst volgende wedstrijd die CAIROX HIJS Hokij speelt is op vrijdag 3 januari tegen Select 4-U Devils Nijmegen.

Previous Hoe staat de NHL ervoor halverwege? Kortstondige rentree Sprong bij de Ducks
Next Detroit lijdt 28ste nederlaag, Blues winnen voor achtste keer op rij