Detroit lijdt 28ste nederlaag, Blues winnen voor achtste keer op rij

Tien wedstrijden de afgelopen avond en nacht. John Tortella liep leeg op de officials in zijn persconferentie na de verloren wedstrijd tegen de Blackhawks.

Vancouver pakte zijn vijfde overwinning op een rij voor de Canucks (een seizoensrecord tot nu toe) en Detroit heeft inmiddels zijn 28ste nederlaag te pakken.

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 1-2 OT

Voor de vijfde keer in zes wedstrijden wisten de Flyers te winnen. Dit keer op bezoek in Anaheim. Binnen 35 seconden lag de eerste puck al in de goal. Erik Gudbranson scoorde voor de Ducks. Sean Couturier scoorde na negen minuten al de gelijkmaker. Pas in de laatste minuut van de overtime werd er weer gescoord. Kevin Hayes zorgde voor de overwinning voor de Flyers.

Arizona Coyotes – Dallas Stars 2-4

De Coyotes hadden een 2-0 voorsprong tot aan het eind van de tweede periode. Vier unanswered goals van de Stars waren de Coyotes te machtig.

Boston Bruins – Buffalo Sabres 3-2

Twee powerplay goals van Jake DeBrusk binnen achttien seconden deden het voor de Bruins.

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 2-3 SO

Een 2-0 voorsprong werd verspeeld, en tijdens de shootouts werd verloren. Jonathan Toews en Patrick Kane scoorde een shootout voor de Blackhawks.

Calgary Flames – Vancouver Canucks 2-5

Vancouver winnen voor de vijfde keer op een rij. Een seizoensrecord tot nu toe. Al in de eerste periode stond het 0-3 en kon goalie David Rittich van de Flames naar de kant. Met nog twee goals van Tanner Pearson werd de score verder uitgebouwd.

Florida Panthers – Montreal Canadiens 6-5

Elf goals zagen de toeschouwers. Met negen punten voor de eerste lijn van de Panthers. Jonathan Huberdeau met twee goals en twee assists. Aleksander Barkov met een goal en een assist en Yevgeni Dadonov met twee assists. Bij de Canadiens waren Jeff Petry met een goal en twee assists en Nick Suzuki met drie assists de punten makers.

Minnesota Wild – New York Islanders 1-3

Na drie nederlagen op een rij werd er weer gewonnen door de Islanders. Pas in de derde periode werd de 1-0 achterstand goed gemaakt met drie unanswered goals.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 3-4

Sinds het vertrek van Taylor Hall winnen de Devils vaker dan dat ze verliezen. Jack Hughes scoorde de game winning goal in de overtime.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 4-1

De Blues pakte voor de achtste keer op rij een overwinning. Jaden Schwartz scoorde twee keer.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 2-1

Red Wings goalie Jonathen Bernier deed zijn best door 37 schoten te stoppen. Maar het was niet genoeg om de 28ste nederlaag te voorkomen. In minuut 45 scoorde Brayden Point de game winning goal voor Tampa.

Heeft u de nieuwe NHL podcast al beluisterd?