Nederland maakt sambal van Chinees Taipei

Oranje Mexico

De tegenstander van Nederland vandaag kan vergeleken worden met Mexico van gisteren waarvan met 17-1 werd gewonnen. Chinees Taipei won één wedstrijd afgelopen april tijdens het WK in Bulgarije IIHF Divisie III A. Dat was van Turkmenistan. Daar werd met 4-5 in OT van gewonnen. Zuid-Afrika degradeerde en Chinees Taipei werd voorlaatste.

Vroege gelijkmaker na vlotte start

Het duurde nog geen twee hele minuten en de eerste goal lag al achter goalie Wei-Chih He. Nick Verschuren scoorde op de powerplay. Verrassend was wel dat nog geen twee minuten later de 1-1 al op het bord stond. Po-Yun Hsiao kon een rebound achter Martijn Oosterwijk schieten. Daarna werd er even gas gegeven door Nederland. Drie goals in drie minuten door Bartek Bison, Nick Verschuren met zijn tweede en Kilian van Gorp. Tot aan het eind van de eerste periode werd er verder erg rommelig gespeeld en kon de score niet uitgebouwd worden. Na 80 minuten hockey op dit Olympisch kwalificatietoernooi heeft Nick Verschuren er inmiddels zes in liggen.

Nederland zette de turbo erop in de tweede periode

Binnen twee minuten na het begin signaal van het middenstuk lagen er al weer twee pucks in de Chinese goal. Danny Stempher en Jordy Verkiel wisten de goalie te passeren. Vijf minuten later maakte Stempher zijn tweede goal. Chinees Taipei zette zijn back-up goalie in na de 7-1. Yu-Cheng Liao kwam in de goal. Desondanks scoorde Captain Joey Oosterveld de 8-1 halverwege de tweede periode, Stempher maakte zijn hattrick compleet door ook zijn derde van de middag te maken. Shorthanded. Nick Verschuren pakte net als Stempher een hattrick alleen deed hij er 33 minuten over tussen de eerste en de derde. Danny Stempher maar twaalf minuten. Het laatste woord in de tweede periode was voor Joey Oosterveld die zijn tweede binnen prikte. In de tweede periode was de schoten verhouding twintig om één. En de tussenstand na veertig minuten 11-1.

Danny Stempher in actie tegen Mexico (foto: IIHF.com)

Doorpakken of op de automatische piloot in de derde periode?

Nederland begon met door te pakken want binnen een minuut was het Danny Stempher met de quattrick. Ook zijn vijfde goal scoorde hij na goed voorbereidend werk van Jordy Verkiel. De 14-1 werd gemaakt door Raymond van der Schuit na een individuele actie. De laatste zeven minuten ging op de cruise-control. En begrijpelijk, morgen nog even vlammen tegen Spanje en de missie is geslaagd.

Previous Devils lijden zevende nederlaag op een rij, Vegas wint in overtime bij Dallas