Eerste overwinning voor nieuwe coaches New Jersey en San Jose

Face-Off IJshockey NHL

Veertien wedstrijden afgelopen nacht waarbij de nieuwe coaches van New Jersey en San Jose hun eerste NHL-overwinningen boekte. Devils coach Alain Nasreddine en Sharks coach Bob Boughner leidden hun teams naar de eerste overwinning. De update vind je hier.

Anaheim Ducks – New York Rangers 4-3 SO

Na een 0-2 en 2-3 achterstand scoorde Hampus Lindholm zijn eerste goal van het seizoen voor de Ducks. Vanuit de powerplay in de laatste minuut scoorde hij de gelijkmaker. Ondrej Kase prikte de game winning shootout achter Henrik Lundqvist.

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 1-2

Alain Nasreddine kon eindelijk zijn eerste overwinning als een NHL-coach noteren. Michael McLeod en Miles Wood gaven bij de twee goals allebei de assists.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 0-4

Na zeven overwinningen op een rij heeft Geoff Ward nu ook zijn eerste nederlaag te pakken als coach van de Flames. Hurricanes goalie James Reimer pakte alle 32 schoten. Warren Foegele scoorde twee goals.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 1-4

De Oilers lijden de vierde nederlaag op een rij. Leafs goalie Frederik Andersen stopte 36 pucks en pakte zijn 200ste overwinning. Alexander Kerfoot scoorde een goal en had een assist.

Florida Panthers – Boston Bruins 2-4

Na vijf nederlagen op een rij wisten de Bruins weer te winnen. David Pastrnak heeft met zijn twee goals zijn totaal naar 28 gebracht en is nog steeds topscorer.

Minnesota Wild – Philadelphia Flyers 4-1

Wild’s Eric Staal scoorde twee goals en heeft nu 999 punten in 1206 wedstrijden gescoord.

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 1-2

De Wings pakten de tweede overwinning op een rij. Wederom was de hoofdrol voor Jonathan Bernier die 42 reddingen maakte. De game winning goal kwam van Tomas Tatar shorthanded in de laatste minuut.

Nashville Predators – Dallas Stars 1-4

In een sterke tweede periode voor de Stars waarin ze vier keer scoorden kon Jamie Oleksiak zijn eerste goal van het seizoen maken.

New York Islanders – Buffalo Sabres 3-2 OT

De Islanders kwamen twee keer op voorsprong en even zovele keren kwamen de Sabres weer gelijk. Jack Eichel scoorde en gaf een assist en verlengde daarmee zijn point streak naar zestien wedstrijden. Anthony Beauvillier scoorde on the breakaway top shelf in de overtime.

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

Columbus vuurde 41 pucks richting de goal van Anders Nilsson. Hij pakte er 38. Anthony Duclair scoorde de winnende goal in overtime voor Ottawa en maakte daarmee zijn hattrick compleet.

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings 5-4 SO

De Kings pakte brutaal een 0-2 voorsprong. Bryan Rust met twee goals zorgde dat de Penguins een voorsprong pakte van 4-2. Twee goals binnen anderhalve minuut aan het eind van de derde periode betekende de 4-4. Bryan Rust wist als enige een shootout te scoren en zorgde daarmee voor de winst in Pittsburgh.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4-2

Marc-Edouard Vlasic speelde zijn duizendste wedstrijd voor de Sharks en dankzij goalie Aaron Dell die 33 saves maakte werd het een overwinning. Evander Kane en Logan Couture scoorde ieder een goal en gaven een assist.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 4-3

Na een 0-3 tussenstand in de 44ste minuut prikte de Blues vier unanswered goals binnen. Tyler Bozak nam er daar twee van voor zijn rekening.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 2-5

Na veertig minuten was het nog 1-1. In de derde periode namen de Caps definitief afstand. T.J. Oshie had een goal en assist.