Tweede Finse import voor Microz Eaters Limburg


Microz Eaters Limburg heeft na het vertrek van de broers Mike en Nick Verschuren snel gehandeld en een import naar Glanerbrook gehaald. De club is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan met het contracteren van de Fin Patrik Moisio.

Tekst gaat verder onder de foto

Patrik Moisio, uitkomd voor TPS in de Champions Hockey League 2015/2016

Moisio al langer in het vizier bij de Eaters

Teammanager Peter Knops:  “Patrik zat al langer in ons, lees Guido Walenciak en mijzelf, vizier.  De recente ontwikkelingen hebben onze beslissing echter versneld.” Moisio is een aanvaller van 1m87 en 94 kilo, die het harde werk en mogelijke straffen niet schuwt. Hij schijnt een echte team player te zijn.

Moisio speelde in eigen land een aantal seizoenen op het hoogste (Liiga) en tweede niveau (Mestis). De afgelopen drie jaar kwam de 27-jarige Fin ook uit op het tweede niveau in Tsjechië, Groot-Brittannië, Japan, Oekraïne en Polen. Dit seizoen kwam hij vijf wedstrijden uit voor RoKi, dat actief is in de Finse Mestis. Daar scoorde hij 34 strafminuten, maar geen goals of assists.

Wat rapportcijfers:

LEAGUE GP G A TP PIM
 Asia League 16 1 1 2 18
 Champions HL 9 0 0 0 2
Tsjechië 2 3 0 1 1 2
 EIHL (GB) 28 2 4 6 80
 Liiga 85 3 2 5 223
 Mestis 64 11 10 23 129
Polen 10 2 0 3 37
Oekraïne 4 0 1 1 0

Tweede Limburgse Fin

Met Moisio hebben de Eaters, na Eetu Moksunen een tweede Fin in de gelederen. Coach Andy Tenbult: “We hebben in deze bewust voor deze Fin gekozen. Ook omdat wij Eetu al in onze gelederen hebben.  Deze league lijkt, gezien de vele overige Finnen elders in onze competitie, de Finse spelers wel te liggen.”

Moisio zal dit weekend nog niet op het ijs staan voor de Eaters. Hij zal begin volgende week in Geleen arriveren.

Previous Zeven Nederlandse ijshockey talenten reizen af naar Youth Olympics
Next Tilburg Trappers houdt één punt over aan duel in Erfurt