Tilburg Trappers houdt één punt over aan duel in Erfurt

Vorig weekend wist Tilburg Trappers van Saale Bulls Halle en Moskitos Essen te winnen. Vrijdag mochten de Tilburgers de lange reis richting Erfurt maken. Na een busreis van 550 kilometer mocht Trappers het vrijdagavond tegen TecArt Black Dragons opnemen. Het werd 3-2 in overtime voor TecArt Black Dragons. Graeme McTaggart praat jullie bij.

5 tegen 3

In de beginfase van de eerste periode oogde het spel van beide kanten rommelig en lukte het zowel de Tilburgers als de spelers uit Erfurt niet om een normale aanval op te zetten. Daardoor duurde het ook een tijdje voordat er een schot op goal werd gelost. Verdediger Jordy Verkiel wist als eerste een schot te lossen, die uiteindelijk in de handschoen van Benedict Roßberg eindigde. Uiteindelijk was het de thuisploeg die dankzij een dubbele powerplay op voorsprong kwam. De puck werd rustig rondgespeeld totdat de 34-jarige Duitse Canadees, Sean Fischer binnenschoot.

Kanteling

Kort na de 1-0 leek ook de 2-0 te vallen, deze werd echter door de arbitrage afgekeurd. De daaropvolgende minuten leek Black Dragons vooral het wedstrijdbeeld te bepalen totdat de gelijkmaker werd gescoord. Reno De Hondt tikte de puck binnen en zag deze al liggend voor de goal, door de arbitrage goedgekeurd worden. In de laatste vijf minuten kantelde de wedstrijd en wist Trappers diverse malen op goal te schieten. In de laatste minuut van de periode wist Trappers toch weer een overtreding te maken waardoor de tweede periode met een man minder begonnen moest worden.

Powerplaygoals

De straf die uit de vorige periode werd meegenomen drukte vrijwel direct na de puckdrop een stempel op de tweede periode. Trappers kreeg in de openingsfase direct een goal tegen. Deze werd in een man-meer-situatie door de 36-jarige Tsjech, Milan Kostourek gescoord. De eerste straf voor Erfurt die kort daar opvolgde, bezorgde Trappers niet de gewenste gelijkmaker. Ook een fout in de aanval van Black Dragons dat ervoor zorgde dat De Hondt alleen op de goalie afging liep uit op niets. Integendeel tot de eerste powerplay voor de geel-blauwe brigade, werd de tweede powerplay van de wedstrijd wel goed benut. Het was Max Hermens die op aangeven van Jordy Van Oorschot en De Hondt de puck vakkundig kon binnenschieten. Ook de tweede periode kwam in evenwicht tot zijn einde, hoewel Tilburg Trappers in de tweede periode wat meer hun eigen spel kon spelen.

No goal

De derde periode was redelijk in evenwicht. Toch had de ploeg van coach Bo Subr de betere kansen. Er werd veelvuldig op de goal van Erfurt geschoten, maar de pucks wilden er niet in gaan. Ook tijdens de drie straffen van de 39-jarige Tsjechische Duitser, Jakub Körner wisten de Brabanders niet tot scoren te komen. De goalie van Black Dragons hield zijn goal schoon. Ook aan de andere kant stond Ruud Leeuwesteijn goed te keepen. Omdat beide teams in de derde periode niet tot scoren wist te komen en daardoor ook de stand na 60 minuten in evenwicht was, moest er overtime worden gespeeld.

Ruud Leeuwesteijn in Erfurt
Ruud Leeuwesteijn. Foto: Rainer Van Raak. Bewerkt: Martin Vorstenbosch

Overtime

Omdat Tilburg Trappers verzaakte het winnende doelpunt te scoren moesten zij voor de vierde keer dit seizoen overtime spelen. Echter liep het deze keer minder goed af omdat ze zelf in overtime te slap en te slordig speelden. Daardoor moest Tilburg Trappers in de 63e minuut een tegendoelpunt slikken. Hierdoor verloor Trappers de wedstrijd in verlenging. Vanwege het verliezen buiten reguliere speeltijd, houdt Tilburg Trappers één punt over aan het duel met TecArt Black Dragons.

Einde Wedstrijd Foto: Rainer Van Raak. Bewerkt: Martin Vorstenbosch

Volgende week

De wedstrijd in Erfurt was de enige wedstrijd dit weekend. Volgende week staan er zoals gewoonlijk twee wedstrijden op het programma. Op vrijdagavond vindt op Stappegoor de absolute kraker tussen Tilburg Trappers en Herner EV plaats. Wanneer Tilburg Trappers deze wedstrijd weet te winnen, zal Tilburg Trappers afstand nemen van Herner EV en daardoor de koppositie versterken. Op zondag reizen de mannen van Bo Subr weer af richting de Duitse noordkust om daar tegen Rostock Piranhas te spelen. Ook van die wedstrijden zullen wij uitgebreid verslag doen.