Detroit wint van Boston, Tampa Bay verslaat Buffalo in Stockholm


Face-Off IJshockey NHL

Vier wedstrijden waarvan drie de afgelopen nacht. Eén vond er gisterenavond plaats vanuit de Globe in Stockholm, de NHL Global Series tussen Tampa Bay en Buffalo. Detroit wist te winnen van Boston en Edmonton herstelde zich van twee nederlagen op rij. Cor Machielsen vertelt jullie weer wat er allemaal gebeurde en dat zelfs vanuit Zweden.

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 2-3

Foto: Cor Machielsen Face-Off

In Stockholm spelen de Sabres en de Lightning de NHL Global Series. In een uitverkochte Globe met 13.230 toeschouwers pakte Tampa Bay de winst. Na de eerste periode was de stand 0-2 na goals van Nikita Kucherov en Alex Killorn. Sam Reinhart verkorte de voorsprong door de 1-2 te scoren in de tweede twintig minuten.  In de laatste periode was het na 47 minuten Yanni Gourde die de 1-3 maakte en wederom Reinhart vier minuten later met de 2-3. Echter hoe vaak de Sabres het nog probeerden om een overtime af te dwingen, Andrei Vasilevskiy liet zich niet meer passeren.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 4-2

Het is voor Detroit de tweede overwinning in 13 wedstrijden. En dat was mede te danken aan de van de week getrade speler Robby Fabbri, opgepikt bij de Stanely Cup winnaar St. Louis Blues. Hij scoorde twee keer op de powerplay. Goalie Jonathan Bernier gaf twee(!) assists en maakte ook nog 26 reddingen.

Edmonton Oilers – New Jersey Devils 4-0

Na twee nederlagen op rij gaven de Oilers het juiste antwoord. Een goede overwinningen en een shutout voor goalie Mikko Koskinen met 29 reddingen. Leon Draisaitl scoorde en behaalde daarmee voor de achtste keer op rij een punt. Alex Chiasson scoorde zijn eerste goal van het seizoen op de powerplay.

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks 4-1

Het Canadese onderonsje werd een prooi voor de Jets. Kyle Connor scoorde en gaf een assists, terwijl Connor Hellebuyck 32 reddingen maakte. De Canucks kwamen op voorsprong door een goal in de tweede periode van J.T. Miller.

Previous Tilburg Trappers houdt één punt over aan duel in Erfurt
Next Heerenveen en Herentals winnen eerste BeNe League wedstrijden. Leuven verliest in Duitsland