Overtuigende zege voor Tilburg Trappers tegen Moskitos Essen

Zondagavond stond het duel tussen Tilburg Trappers en ESC Wohnbau Moskitos Essen op het programma. Een wedstrijd die Tilburg statistisch gezien zou moeten winnen. En dat gebeurde ook! De uitploeg kon met een zege van 3-6 beginnen aan de terugreis.

Rommelige start

De mannen van Bo Subr draaien vrijwel altijd mee in de top van de Oberliga Nord. Dit is anders bij de Moskitos. Vorig seizoen dwaalden ze rond de vijfde plek en in het huidige seizoen zijn ze nog nét niet de hekkensluiter. Statistisch gezien zou het veel betere Trappers makkelijk moeten winnen. Maar zo makkelijk was het niet. Essen kwam goed uit de startblokken en de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams waren ook niet echt gevaarlijk tijdens powerplay situaties. Daarmee was het een zeer rommelige eerste periode met weinig actie.

Nek aan nek

De échte actie kwam in het middenstuk. Binnen twee minuten schoot Jordy Verkiel de uitploeg naar een voorsprong. Maar Essen sloeg razendsnel terug. Julian Airich zorgde ervoor dat in de 24e minuut de score gelijk werd. De mannen met baarden werkten hard en gefocust om snel weer op voorsprong te komen. En dat lukte. Danny Stempher kon de puck tijdens powerplay in de bovenhoek tikken achter goalie Kevin Beech. In de 28e minuut stond de uitploeg met 1-2 voor. Twee minuten later was het alwéér raak. Max Hermens zag een kans om de rebound erin te knallen. Als een goed geoliede machine begonnen de Trappers het spelletje eindelijk te spelen. De Moskitos roken bloed en wisten in het middenstuk nog wel even te prikken. De 2-3 viel in de 31e minuut door Enrico Saccomani. Daar bleef het bij. Beide teams gingen de laatste pauze in met de wetenschap dat nog alles mogelijk was.

Het balletje ging rollen

En alles wás mogelijk. Ryan Collier moest zijn straf van het middenstuk nog uitzitten in het begin van de laatste periode. Daardoor ontstond er een grote kans voor Essen om de stand gelijk te trekken. Thomas Richter passeerde Ian Meierdres dan ook in de 42e minuut. Niet veel later was het raak voor de andere ploeg. Boet van Gestel bracht Tilburg weer op een voorsprong en Ryan Collier kon die voorsprong tijdens powerplay in de 45e minuut vergroten naar 3-5. Het werd onverwacht nog een héél spannende wedstrijd. De Trappers moesten een dubbele powerplay overleven in de 53e minuut, nadat Diego Hofland de kleedkamers in werd gestuurd. Ze presteerden echter uitstekend. Reno de Hondt liet zien wat het sterkste dier was. Hij maakte in de 56e minuut korte metten met de muggen door de stand naar 3-6 te tillen met een short-handed goal. Zo eindigde de wedstrijd, zoals verwacht, met een flinke zege voor Tilburg Trappers.

Previous New York Islanders pakken negende overwinning op rij, zware blessure Scott Sabourin