Geleen vlot voorbij Den Haag, Heerenveen verliest bij Neuwied


Microz Eaters Limburg CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

Twee duels gisteravond. Het duel tussen Geleen en Den Haag moest als formaliteit afgewerkt worden, de eindstand in de voorronde was immers een gegeven. In de Inter Region Cup reisde Heerenveen af naar Neuwied

MICROZ EATERS GELEEN – CAIROX HIJS HOKIJ 4-0

Den Haag trad net als zaterdag aan zonder zes vaste waardes. Vanaf seconde één domineerde Geleen de wedstrijd. Snelheid, passing, teamwork, bodychecks en trillende netten: voor de ijshockeyfan was alles present. Toch viel er voor de eerste dweil slechts één doelpunt te vieren in het kamp van de Eaters. Deze ging langs Tom Barendregt via de stick van Joey Geurts op aangeven van Julian Markgraaf.

Microz Eaters Limburg CAIROX HIJS Hokij

In periode twee was er meer druk van Den Haag, er wordt fysiek hard, maar fair, gespeeld. In tegenstelling tot de eerste 20 minuten, geraakt Den Haag toch een paar keer in de buurt van Rowan Delil. Passeren lukt de bezoekers echter niet. Aan de kant van de Eaters knalt Nick Verschuren de puck twee maal tegen de netten. Goal twee op aangeven van De Smet en Postma, goal drie op assist van Postma en Munichman. We gaan naar de thee met 3-0 op het bord.

Microz Eaters Limburg CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

In de laatste ronde van deze wedstrijd is de penalty box heel populair. In beide kampen vallen er vier penalties per team. De powerplays kunnen aan beide kanten niet verzilverd worden. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal, trilt het net van Barendreght voor de vierde en laatste keer. Tom Marx knalt hem erin, na een mooi samenspel met Heutmekers. De Limburgers schaatsen binnen met een 4-0 overwinning in een duel ‘om des keizers baard’

Volgend weekend wacht voor beide teams twee topduels als opening van de BeNe League; Den Haag ontvangt kampioen Herentals en Geleen neemt het op tegen Luik.

DIE BÄREN NEUWIED – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-1

Heerenveen reisde met een ongeslagen bekerstatus af naar Neuwied, voor de confrontatie met de lokale Bären. De Friezen kregen te maken met een fysiek spelende tegenstander. De thuisploeg kwam in de zevende minuut op voorsprong. Met een man meer op het ijs verschalkte Shahab Aminikia goalie Martijn Oosterwijk. Daarna kreeg Flyers zijn kansjes, maar verzilverde deze niet.

Neuwied UNIS Flyers Heerenveen IJshockey
Foto: Neuwied Die Bären

In het middenstuk lukte dit wel: Trevor Peterson knalde de gelijkmaker tegen de netten. Met 1-1 gingen de enkele meegereisde Flyers-supporters er eens voor zitten. Het spelbeeld veranderde echter niet; de thuisploeg bleef fysiek, op en over het randje, spelen. Heerenveen was niet bij machte om zich daaraan te ontworstelen. In de 32e minuut viel de beslissing, opnieuw op een power play en opnieuw door Aminikia.

Met een 2-1 nederlaag kreeg Flyers te weinig, maar liep het tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Previous Overtuigende zege voor Tilburg Trappers tegen Moskitos Essen
Next Washington pakt Calgary door hattrick Vrana, Chicago wint in overtime van Anaheim