Washington pakt Calgary door hattrick Vrana, Chicago wint in overtime van Anaheim


Face-Off IJshockey NHL

Na een overvolle agenda de afgelopen twee dagen waren het vannacht maar twee wedstrijden. Wel wedstrijden waar jubilea werden behaald: 1000 wedstrijden voor Ducks-captain Ryan Getzlaf. En 1100 wedstrijden voor Washington captain Alexander Ovechkin. Tevens een eerste NHL-goal voor een rookie en een allereerste hattrick. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 2-3 OT

Chicago pakte brutaal een 0-2 voorsprong in de eerste periode. Door goals van de negentien jarige rookie Adam Boqvist die zijn eerste NHL goal maakte en Alex DeBrincat.


De Ducks kwamen terug tot 2-2 door goals van Eric Gudbranson en Nick Ritchie. Toch was het Patrick Kane die het feestje van Ryan Getlaf verstoorde door 24 seconden in overtime de game winning goal te scoren.

Washington Capitals – Calgary Flames 4-2

Jakub Vrana was de gevierde man bij de Capitals door zijn allereerste hattrick te scoren in de NHL, en hij deed het door de eerste drie goals voor zijn rekening te nemen.


In zijn 1100ste (669 goals) wedstrijd kwam Alexander Ovechkin niet tot een punt. Alleen Wayne Gretzky (793 goals) en Brett Hull (679 goals) hadden meer goals gescoord. Toen zij hun 1100ste wedstrijd speelden. Het was wel de vierde overwinning op een rij voor de Caps.

Previous Geleen vlot voorbij Den Haag, Heerenveen verliest bij Neuwied
Next Goal Hamers kan verlies SDE HF niet voorkomen