Goal Hamers kan verlies SDE HF niet voorkomen


SDE HF - (Foto: JB Pixels)

Kayleigh Hamers kwam, in de laatste thuiswedstrijd van 2019, wederom tot scoren. Het was echter niet genoeg om de winst in de eigen Enebybergs Ishall te behalen.

SDE won eerste ontmoeting met AIK

In een, vooral in de eerste veertig minuten, zeer gelijk opgaande strijd was het voor de tweede keer dit seizoen de uitploeg die de Stockholmse derby winnend wist af te sluiten. Eind september was het SDE dat won bij AIK. Vrijdag waren de rollen van winnaar en verliezer omgedraaid. In de eerste periode werd er niet gescoord maar er mochten wel vijf speelsters korte tijd hun zonden overdenken in de strafbank. Omdat Savine Wielenga zich schuldig maakte aan tripping was zij er daar één van.

Tekst gaat verder onder de foto

Kayleigh Hamers - Foto JB Pixels
Kayleigh Hamers (Foto: JB Pixels)

Hamers scoort haar derde goal van het seizoen

Aan het begin van de tweede periode was het ‘forward’ Kayleigh Hamers die SDE op voorsprong schoot. Een mooi samenspel tussen Hamers en Julie Zwarthoed, die tekende voor de assist. Ook Wielenga nam het doel van AIK onder vuur maar de Finse goalie Meeri Räisänen liet zich niet verrassen. Negentien seconden voor het einde van het middenstuk werd aan de andere kant Lindsey Post wel gepasseerd. Met een haast onmogelijk schot ging de puck het doel in: 1-1.

Tekst gaat verder onder de foto

Kayleigh Hamers - Julie Zwarthoed - Foto JB Pixels
Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed (Foto: JB Pixels)

Onnodig verlies

In de derde periode kwam AIK op 1-2 nadat een rebound binnen werd gewerkt. AIK was in de laatste periode de ploeg met de meeste kansen en het verlies was onnodig, gaf ook Wielenga na de wedstrijd aan. “Deze wedstrijd hebben we gewoon uit handen gegeven, erg onnodig en zonde.”

DE SDHL ligt nu tot 15 november stil. SDE speelt op zaterdag 16 november weer haar eerstvolgende wedstrijd. De eerste in een reeks van negen achtereenvolgende uitwedstrijden. Pas in 2020, op 4 januari, speelt SDE weer een thuiswedstrijd. Wielenga: “Het is inderdaad fijn om wat rust te hebben de komende anderhalve week. Tijd om even andere dingen te doen en het hoofd leeg te maken. Daarna weer vol aan de bak in de uitwedstrijden. Dat worden pittige weekenden waarin we een hoop goed te maken hebben!”

Tekst gaat verder onder de foto

Savine Wielenga - Foto JB Pixels
Savine Wielenga #8 (Foto: JB Pixels)

De stand in de SDHL 03 november 2019

De tegenstander op 16 november is koploper HV71.

RK Team GP TP GF:GA (GD)
1 HV 71 16 43 73:26 (47)
2 Brynäs IF 14 31 55:32 (23)
3 Djurgårdens IF 15 30 41:32 (9)
4 AIK 14 24 35:35 (0)
5 Luleå HF 13 23 36:27 (9)
6 SDE HF 14 19 25:35 (-10)
7 Linköping HC 14 14 26:42 (-16)
8 MODO Hockey 13 12 28:36 (-8)
9 Göteborg HC 16 11 31:60 (-29)
10 Leksands IF 13 6 26:51 (-25)
Previous Washington pakt Calgary door hattrick Vrana, Chicago wint in overtime van Anaheim
Next Eerste Divisie: veertien ploegen, twee poules, één prijs