Zeven Nederlandse ijshockey talenten reizen af naar Youth Olympics


Lausanne Youth Olympics

Een klasse prestatie was het al tijdens de Skill Challenge, maar nu is het definitief: er reizen zeven Nederlandse ijshockey talenten af naar Lausanne om deel te nemen aan de Youth Olympics 2020 die van 10 tot en met 15 januari gehouden worden. De voordracht van de Nederlanders is goedgekeurd. Het gaat om Dylan Wesseling, Corné van Stuijvenberg en Ryan Kölgen bij de jongens en Iris van Houten, Kimberly Collard, Sanne Claessens en Roos Karst bij de meiden.

Foto gaat onder de tekst verder

Kimberly Collard
Kimberly Collard in actief tegen Noorwegen op het WK U18 in Dumfries (Foto: Jenny Goessens)

YOUTH OLYMPICS: WAT IS HET?

De spelers en speelsters, allemaal geboren in 2004 en 2005, hebben zich van de National Skills Challenge weten te plaatsen. In Lausanne spelen zij 3-on-3 duels in teams die uit spelers van verschillende landen bestaan. De teams bestaan uit dertien spelers; elf veldspelers en twee goalies. In totaal doen er acht ploegen mee bij de jongens en de meisjes.

BONT GEZELSCHAP

Veertig landen leveren spelers aan het toernooi in Zwitserland. Nederland, hoe klein ook, kan trots zijn; het levert nu het maximale aantal van zeven spelers af. Wij wensen Dylan, Corné, Ryan, Iris, Kimberly, Sanne en Roos ontzettend veel plezier en succes!

Iris van Houten
Iris van Houten als player of the match in Dumfries
Previous Definitief: halve finales in de beker worden best-of-two serie
Next Tweede Finse import voor Microz Eaters Limburg