Definitief: halve finales in de beker worden best-of-two serie


AHOUD Devils Nijmegen beker
Foto: Paul Nicolaassen

Na bestudering van een aantal opties, zullen de halve finales in het bekertoernooi definitief in een best-of-two afgewerkt worden. Dat heeft de BeNe League zojuist laten weten.

BEKER HALVE FINALE: HOE ZIT HET DIT SEIZOEN?

Op initiatief van Face-Off heeft het bestuur zich deze week gebogen om een best of three mogelijk te maken. Het bestuur erkent dat het de meest wenselijke vorm van een halve finale zou zijn. Daarop heeft er een inventarisatie onder clubs plaatsgevonden of de halve finales toch in een best of three serie konden worden afgewerkt. “De beschikbaarheid van speeldata en ijstijd maken het niet mogelijk om zonder ongewenste situaties voor sommige clubs een best of three serie te spelen. Een best of two is niet de gangbare serie binnen onze competities, maar de combinatie van het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Oranje, de midweekse kerstdagen, het niet beschikbaar hebben van ijs tussen Kerst en Oud & Nieuw en de vroeg geplande bekerfinales geven dit seizoen geen ruimte voor iets anders.” zo luidt de verklaring.

Tekst gaat onder de foto verder

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Kurt Tops

Additioneel heeft de BeNe League ook een aanpassing in de spelreglementen (artikel 17) moeten doen, om deze best-of-two zo duidelijk als mogelijk vorm te geven. Deze luidt als volgt:

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

De halve finales in Nederland gaan tussen UNIS Flyers Heerenveen en Microz Eaters Limburg enerzijds en CAIROX HIJS Hokij en Select 4-u Devils Nijmegen anderzijds. In België zijn alleen de nummer drie en vier duidelijk, Chiefs Leuven en Mechelen Golden Sharks. ERA Renomar HYC moet zijn wedstrijd in en tegen Antwerp op 1 januari inhalen. Bij het halen van een punt pakt de ploeg uit Herentals de koppositie over van Luik Bulldogs. Bij een nederlaag wordt HYC tweede.

Previous Penguins stoppen winning streak Islanders, Colorado walst Nashville plat
Next Zeven Nederlandse ijshockey talenten reizen af naar Youth Olympics