Penguins stoppen winning streak Islanders, Colorado walst Nashville plat


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht waarbij de Penguins de winning streak van de Islanders wisten te stoppen op tien wedstrijden door in overtime toe te slaan. Vier andere wedstrijden werden ook beslist door overtime. Zo close was deze speelronde. De recaps vind je hier.

Arizona Coyotes – Columbus Blue Jackets 2-3

De Blue Jackets wisten na vijf nederlagen op rij weer eens te winnen op bezoek in Arizona. Na veertig minuten stond het 2-2 en de game winning goal kwam van Oliver Bjorkstrand in de vijftigste minuut.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-4

Dat de Rangers hier wisten te winnen was te danken aan het uitstekende keeperswerk van Henrik Lundqvist die 45 schoten wist te stoppen. Van de negentien schoten die New York wist lost te laten gingen er wel vier in. Artemi Panarin en Pavel Buchnevich scoorden ieder een goal en gaven een assist.

Calgary Flames – New Jersey Devils 5-2

De Flames maakten het verschil in de tweede periode. Noah Hanifin scoorde een goal en had twee assists en bezorgde mede daarmee de Devils alweer de vierde nederlaag in zes wedstrijden.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 5-2

De eerste lijn maakte het verschil voor de Blackhawks. Zeven punten voor Patrick Kane, Dylan Strome en Alex DeBrincat.

Colorado Avalanche – Nashville Predators 9-4

Een flinke vernedering voor de mannen uit Nashville. Terwijl ze na 25 minuten nog ‘gewoon’ met 2-3 voor stonden. Een hattrick voor Joonas Donskoi en vier punten voor Nathan MacKinnon maakten het grote verschil.

Florida Panthers – Washington Capitals 4-5 OT

Het was de vijfde overwinning op een rij voor de mannen uit Washington. Tom Wilson scoorde de gelijkmaker in de derde periode en de game winner in overtime. En dat terwijl Florida iedere keer op voorsprong was gekomen.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Pittsburgh wist de winning streak van de Islanders te stoppen op tien. Daar zag het niet naar uit, want na twee periodes stond het nog 3-0 voor de Islanders. Drie goals in de derde periode van de Penguins betekenden overtime en Bryan Rust kroonde zich tot matchwinnaar.

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 3-2 OT

Zeven seconden voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde de Kings via Tyler Toffoli de gelijkmaker. Het leverde de Kings een puntje op, want Jean-Gabriel Pageau wist in overtime het extra punt in Canada te houden.

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3-2 OT

Ondanks veertig reddingen kon Carey Price niet voorkomen dat de winst naar de Flyers ging. Na de 2-0 voor de Flyers wisten de Canadiens terug te komen tot 2-2. Het werd in extra tijd alsnog verslagen door een goal van Sean Couturier.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 6-5

Na twintig minuten stond het 4-0 en leek het duel gespeeld. Minnesota gaf niet op. Nadat het na periode twee 6-2 stond, knalden de bezoekers er nog drie binnen. In de resterende vijf minuten hield San Jose stand. Thomas Hertl had een goal en twee assists.

Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights 2-1 OT

Beide goalies hielden lang de brilstand op het bord. Max Pacioretty brak de ban in de 44ste minuut voor Vegas, waarna via een powerplay Auston Matthews de stand weer op gelijke hoogte bracht. John Tavares zorgde voor de derde winst op rij voor de Leafs.

Previous Tyler Mayea plotsklaps vertrokken ERA Renomar HYC
Next Definitief: halve finales in de beker worden best-of-two serie