Senna Peeters steelt de show bij Halifax Mooseheads


Senna Peeters
Senna Peeters (Foto: Amanda Wicks)

Begin deze zomer ging de droom van Senna Peeters in vervulling. De voormalige jeugdspeler van Antwerp Phantoms werd door Halifax Moosheads als import gedraft.

Momenteel is Peeters reeds goed ingeburgerd in Nova Scotia en de ‘Q’, de Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL). Bovendien heeft hij ter plaatse ook reeds wat media buzz gecreëerd. Immers, geen alledaags feit dat een Belg zich kan manifesteren bij een gerenommeerde Canadese ijshockeyclub. Het ‘pre-season’ loopt ten einde voor de jonge aanvaller, tijd voor een update.

Top Rookie

Senna Peeters

“Ik durf te stellen dat mijn pre-season wel goed is gelopen,” vertelt Peeters. “Ik heb vijf wedstrijden gespeeld en daarin zes goals en twee assists gescoord. Bijgevolg eindig ik als derde in de lijst van topscoorders van de liga, eerste in ‘most goals’.” Er werd hem één assist niet toegekend, toch prijkte zijn naam helemaal bovenaan de lijst. De center staat tevens op nummer één van de QMJHL-rookies. Razend knap. “Ik heb iedere wedstrijd in de eerste lijn meegespeeld alsook de eerste powerplaylijn. Dat vind ik toch wel een mooie prestatie. Een paar NHL-draftpicks zijn ondertussen terug van hun trainingskamp, maar de toplijn heeft het maincamp van hun team gehaald dus die blijven nog daar tot het team volledig is samengesteld,” aldus een trotse Peeters.

Zaterdag vertrekken de Mooseheads op roadtrip. Bestemming is Saint John voor de eerste wedstrijd van de reguliere competitie tegen de Sea Dogs. “Het niveau in het voorseizoen was al onbeschrijfelijk, maar de echte competitie zal nog wel een trapje hoger zijn. Ik ben heel tevreden met mijn prestaties en ik ga er hard voor werken om dit door te trekken nu het echte seizoen aanvangt.”

Supporters uit onverwachte hoek

Tijdens een thuiswedstrijd kreeg de Belg plots extra supportersaandacht uit onverwachte hoek. “Out of the blue kreeg ik een berichtje van iemand van de Belgian Airforce met de vraag of ze konden komen kijken naar een wedstrijd. Ze waren hier in Halifax met hun helikopters en bleven hier een paar dagen. Dan heb ik hen alle details doorgestuurd.

De militairen bevestigden hun aanwezigheid en deelden me mee dat ze de Belgische militaire vlag zouden meebrengen zodat ik ze zou herkennen. Tijdens de wedstrijd hebben ze wel voor extra sfeer gezorgd en ze waren heel de tijd mijn naam aan het scanderen wat ook wel leuk was. Achteraf heb ik hen de wedstrijdpuck geschonken als herinnering. Samen hebben we dan nog een foto genomen en ze hebben me een badge van hun eenheid als aandenken gegeven,” aldus nog Senna Peeters.

Wordt Senna Peeters voor België wat Daniel Sprong en Guus van Nes zijn voor Nederland? Het blijft uiteraard koffiedik kijken, maar de teneur is alvast gezet als beste rookie in de liga.

Previous Steve Yzerman is thuis, de jeugd komt eraan bij Detroit Red Wings
Next Vliegende start Nederlandse dames in Zweden